Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stellantis și SIXT, parteneriat pentru achiziționarea de până la 250.000 de vehicule, care vor pune bazele unei noi expansiuni globale

  • Foto: Stellantis

Furnizorul de servicii de mobilitate premium SIXT și Stellantis, unul dintre cei mai importanți producători auto din lume, au ajuns la un acord în baza căruia compania SIXT ar achiziționa până la 250.000 de vehicule pentru flota sa de închiriere în țările unde își desfășoară activitatea din Europa și America de Nord, în următorii trei ani. Primele volume semnificative de livrare vor avea loc încă din primul trimestru al acestui an și vor continua pe parcursul anului.

Clienții SIXT vor beneficia de o gamă atractivă de vehicule ale mărcilor premiate Stellantis, inclusiv Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall și Maserati.

Livrările vor include o varietate de clase, de la autoturisme de oraș la SUV-uri, furgonete și camioane (inclusiv cu 7 și 9 locuri), precum și o gamă completă de tipuri de propulsie (inclusiv vehicule electrice cu baterii), cu cele mai recente caracteristici tehnice de software și infotainment.

Cantitățile comenzilor specifice, compozițiile și datele de livrare, dincolo de volumele care au fost deja planificate pentru 2024, pot fi convenite în mod flexibil între cele două companii, luând în considerare cerințele flotelor și cererea.

Mai mult, Stellantis și SIXT vor explora potențialele oportunități de cooperare în diverse regiuni din întreaga lume, inclusiv Mobilisights, afacerea de date ca serviciu (DaaS) a Stellantis, pentru a furniza și dezvolta pachete de date pentru dezvoltarea și licențierea de produse, aplicații și servicii inovatoare business-to-business, care vor fi puse la dispoziția firmei SIXT. Pe parcursul livrărilor efectuate de Stellantis, numărul de vehicule complet conectate din flota de închiriere SIXT va crește semnificativ și, prin urmare, numărul de vehicule în care datele telemetrice, cum ar fi nivelul de combustibil și kilometrajul, pot fi transmise automat către SIXT atunci când un vehicul este returnat. Acest lucru va permite o eficientizare a manipulării în sucursalele SIXT, clienții beneficiind de o procesare mai rapidă și o disponibilitate și mai bună a vehiculelor.

“Prin această colaborare cu SIXT, ne respectăm angajamentele de a oferi clienților o mobilitate curată, sigură și la prețuri accesibile, care se regăsește acum în vehicule și tehnologii revoluționare. În cadrul mărcilor noastre emblematice, oferim un vehicul care se potrivește practic oricărei nevoi, nivel de preț și stil de viață. Acest parteneriat cu SIXT le va permite clienților actuali și potențialilor doritori ai mărcii Stellantis să se cufunde în cele mai noi oferte ale noastre, cu cea mai avansată propulsie, conectivitate a vehiculului și confort. Este cel mai bun test drive și un punct de control critic pentru noi în următorii ani, pe măsură ce Stellantis se transformă într-o companie de tehnologie a mobilității durabile.”,

a declarat Carlos Tavares, CEO al Stellantis.

“Așteptăm cu nerăbdare să primim în flota noastră un număr mare de vehicule interesante ale mărcilor emblematice Stellantis. Acest acord cu un partener progresist și complet subliniază promisiunea noastră de a le oferi clienților noștri cea mai bună alegere pentru toate nevoile lor de mobilitate. Acordul ne permite să accelerăm strategia noastră de creștere “EXPECT BETTER”, după ce am obținut deja o creștere globală a veniturilor de aproape 20% în primele nouă luni ale anului 2023. Această ambiție este valabilă pentru țările europene, dar, bineînțeles, și pentru SUA, cea mai mare piață de închiriere din lume și cea mai importantă piață de creștere pentru compania noastră.”,

a precizat Konstantin Sixt, co-director general al SIXT.

Ambele companii se dedică să facă mobilitatea mai durabilă. Ca parte a planului său strategic Dare Forward 2030, Stellantis a anunțat ambiția de a ajunge la un mix de vânzări de vehicule electrice cu baterii (BEV) de 100% pentru autoturisme în Europa și de 50% pentru autoturisme și camioane ușoare în Statele Unite până în 2030. Pentru a atinge aceste obiective de vânzări, compania își va asigura o capacitate de aproape 400 GWh de baterii. Stellantis este pe drumul cel bun pentru a deveni o corporație cu emisii nete de carbon zero până în 2038, toate domeniile incluse, cu o compensare procentuală de o singură cifră a emisiilor rămase.

De asemenea, prin achiziționarea de vehicule Stellantis cu propulsie de ultimă generație, inclusiv vehicule electrice cu baterii (BEV), acordul se aliniază cu obiectivul SIXT de a reduce semnificativ amprenta de CO2 a flotei sale de închiriere (inclusiv obiectivul de a atinge o cotă de 70-90% de vehicule electrificate în Europa până în 2030). Acest lucru face parte integrantă din abordarea SIXT privind sustenabilitatea mediului, pe lângă investiția în propria infrastructură de încărcare, extinderea în continuare a aplicației SIXT App într-un ecosistem pentru oferte de mobilitate durabilă, inclusiv accesul la sute de mii de puncte de încărcare publice, precum și reducerea cât mai rapidă și cât mai mult posibil a emisiilor de CO2 generate în propriile sucursale și locații.

Articole similare

Ad