Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental pune viitorul în mișcare, de la conceptul procesului tehnologic al anvelopelor la producție de serie

  • Foto: Continental

La cele mai importante târguri internaționale, cum ar fi IAA Mobility, Continental se distinge în industria anvelopelor prin transferul rapid al tehnologiilor inovatoare de la concept la producția de serie. Cu un accent puternic pe sustenabilitate, compania a adoptat materiale, precum siliciu din deșeuri agricole și poliester reciclat din PET-uri în anvelopele concept Conti GreenConcept încă din 2021.

În prezent, Continental a încorporat multe dintre aceste tehnologii în anvelopele sale de serie, culminând cu lansarea anvelopei UltraContact NXT de anul trecut – considerată cea mai sustenabilă anvelopă. Prin aceste inițiative, Continental reafirmă poziția sa ca lider progresist în industria anvelopelor, angajat în promovarea sustenabilității.

“Inovațiile sustenabile au ce căuta pe șosea și nu într-un showroom. Ne asigurăm că inovațiile și anvelopele concept sunt puse la dispoziția clienților noștri și intră în producție cât mai repede posibil, fără compromisuri în ceea ce privește siguranța și performanța. Am fost primii care au integrat tehnologii de pionierat, cum ar fi PET-ul reciclat, în anvelopele de serie. Și am fost, de asemenea, primul producător de anvelope care a lansat un model cu o pondere deosebit de mare de materiale regenerabile și reciclate. Ne respectăm promisiunile atunci când vine vorba de a face lumea noastră mai sustenabilă”, spune Jorge Almeida, Head of Sustainability la Continental Tires.

Continental și partenerii săi au reușit să transforme sticlele din PET-uri în fire de poliester de înaltă calitate pentru anvelope, în doar un an de la prezentare până la producția de serie. Cu tehnologia ContiRe.Tex, compania utilizează sticle PET reciclate, provenind exclusiv din regiuni fără un circuit închis de reciclare, contribuind la reutilizarea a între nouă și cincisprezece sticle PET pentru fiecare anvelopă, în funcție de dimensiune.

Tehnologia Conti-Re.Tex implică nu doar adaptarea proceselor de fabricație, ci și gestionarea echilibrului complex între noile materii prime. Inginerii și experții în materiale au coordonat perfect toate elementele pentru a oferi clienților anvelope de înaltă performanță, sigure, eficiente energetic și durabile. Anvelopele echipate cu tehnologia Conti-Re.Tex sunt disponibile la distribuitori specializați în anvelope din Europa începând cu aprilie 2022.

„Locul inovațiilor sustenabile sunt pe șosea și nu într-un showroom. Ne asigurăm că inovațiile și anvelopele concept sunt puse la dispoziția clienților noștri și intră în producție cât mai repede posibil, fără compromisuri în ceea ce privește siguranța și performanța. Am fost primii care au integrat tehnologii de pionierat, cum ar fi PET-ul reciclat, în anvelopele de serie. De asemenea, am fost primul producător de anvelope care a lansat un model cu o pondere deosebit de mare de materiale regenerabile și reciclate. Ne respectăm promisiunile atunci când vine vorba de a face lumea noastră mai sustenabilă.”,

a declarat Jorge Almeida, șeful departamentului de sustenabilitate de la Continental Tires.

Tehnologia Conti-Re.Tex, integrată în anvelopa UltraContact NXT devine cea mai sustenabilă anvelopă de serie pentru autoturisme, având până la 65% materiale sustenabile, incluzând siliciu din cenușa de coajă de orez și sticle PET reciclate. Producția anvelopei UltraContact NXT a început în iulie 2023 în Portugalia, iar toate cele 19 dimensiuni au obținut nota maximă („A”) pe eticheta UE pentru rezistența la rulare, frânarea pe carosabil umed și zgomot exterior. Această inovație reprezintă un pas semnificativ pentru Continental în atingerea obiectivelor sale ambițioase de a utiliza peste 40% materiale regenerabile și reciclate în anvelopele sale până în 2030.

De asemenea, tehnologia Conti CityPlus, prezentată la IAA Mobility, mărește eficiența energetică a anvelopelor auto cu până la 10%, traducându-se în emisii mai scăzute de CO₂ pentru mașinile cu motoare cu combustie și o autonomie mai mare pentru vehiculele electrice. Această inovație se concentrează pe optimizarea comportamentului anvelopei în traficul urban cu opriri și plecări, ceea ce poate crește autonomia autoturismelor cu până la trei procente. Continental explorează posibilitatea implementării acestei tehnologii în producția de serie, având deja interes din partea mai multor clienți de echipamente originale.

Compania lucrează în permanență pentru avansarea tehnologiilor inovatoare și promovarea produselor și serviciilor durabile pe întregul lanț valoric. De la achiziționarea de materiale durabile la reciclarea anvelopelor uzate, producătorul premium de anvelope are ca obiectiv utilizarea a peste 40% de materiale regenerabile și reciclate în anvelopele sale până în 2030. Continental urmărește să atingă o proporție de 100% de materiale durabile în anvelopele sale până cel târziu în 2050.

Articole similare

Ad