Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ungaria inaugurează prima stație internă de alimentare cu hidrogen

În cadrul unei conferințe la Budapesta, secretarul de stat al Ministerului Energiei, Zsófia Koncz a anunțat inaugurarea primei stații de alimentare cu hidrogen din Ungaria, Budapesta, care va fi operată de Linde Gáz Magyarország Zrt. Pe Illatos Road, în districtul 9, vor putea fi alimentate 4.000 de kilograme de hidrogen, după o înregistrare în prealabil.

Anul trecut, în mai, a fost deschisă prima fabrică de producere a hidrogenului prin electroliză din Ungaria, la depozitul subteran de gaze din Kardoskút. Vabeko Kft. a fost unul dintre principalii contractori ai investiției legate de proiectul Akvamarin din Békés.

Proiectul depozitează surplusul de electricitate, generat de sursele de energie regenerabilă (panouri solare) în sistemul de electricitate, iar mai apoi acesta poate fi stocat în cantități mari, până la câteva sute de megawați, sub formă de hidrogen pentru perioade lungi de timp și poate fi reciclat sub formă de electricitate la cerere.

De asemenea, Zsófia Koncz a mai precizat că viitorul economiei maghiare se află în energia verde și, prin urmare, guvernul intenționează să promoveze popularitate și răspândirea tehnologiei hidrogenului. Pe termen scurt, domeniul cel mai potrivit pentru utilizarea acesteia este cel al transporturilor.

În cea de-a doua zi a conferinței internaționale Hydrogen Open 2024 a Asociației maghiare pentru tehnologia hidrogenului, după ceremonia de deschidere, Mol, MÁV, Volánbusz și Waberer’s au semnat un acord de cooperare strategică pentru promovarea utilizării pe plan intern a transportului cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Articole similare

Ad