Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii italieni s-au alăturat protestelor din Europa

Mobilizarea europeană, care a început în Germania și Franța, a ajuns în ultimele zile și în Italia. Fermierii italieni s-au alăturat protestelor din Europa, exprimându-și nemulțumirile față de creșterea prețurilor la motorină și impactul reglementărilor stricte asupra industriei agricole.
Există producători de grâu și de porumb, supărați pe noile reguli ale UE, deoarece începând din acest an există obligativitatea de a păstra necultivat 4% din terenul însămânțat de peste 10 hectare, dar și problema prețurilor. În plus, există un proiect de lege care modifică decretul legislativ din 2021, împotriva practicilor neloiale, așa cum introducerea unui cost de producție, de care trebuie să țină cont prețul de vânzare.
Îngrijorarea fermierilor este alimentată și mai mult de discrepanța evidentă dintre prețurile pe care le primesc pentru produsele lor și ratele la care aceste bunuri ajung la consumatori pe piață. De asemenea, fermierii sunt de părere că dacă nu sunt abordate aceste reglementări ar putea duce la dispariția producției locale din Italia, ceea ce ar putea exacerba și mai mult presiunea economică cu care se confruntă agricultorii.
Mișcarea de protest a luat amploare în întreaga Europă, fermierii francezi au emis avertismente severe cu privire la posibile blocaje în marile orașe, în special, în Paris. Însă, autoritățile franceze au răspuns prin desfășurarea unei forțe substanțiale de 15.000 de polițiști pentru a împiedica în mod preventiv protestatarii să intre în zonele urbane cheie.
Demonstranții solicită nu doar soluții imediate pentru provocările economice, ci și o reevaluare cuprinzătoare a cadrului de reglementare care guvernează industria agricolă, subliniind problemele legate de durabilitate și viabilitate în fața presiunilor economice.

Articole similare

Ad