Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks lansează FH Aero, un nou model cu cabină cu 24 cm mai lungă decât actualele cabine

Aşa cum filmul de promovare lansat de Volvo Trucks cu aproape două săptămâni în urmă au lăsat să întrevadă, Volvo Trucks extinde gama FH cu un nou model: Volvo Aero, cu un design aerodinamic și camere în locul oglinzilor retrovizoare tradiţionale, care determină o reducere a consumului de energie (şi implicit a emisiilor de CO2) cu până la 5 procente.

Partea frontală a cabinei Volvo Aero a fost prelungită cu 24 cm față de cabinele actuale, ceea ce a permis obținerea celei mai aerodinamice cabine Volvo de până acum. Aerodinamica mai bună oferă un consum de combustibil mai scăzut, dar asigură şi o mai bună stabilitate în condiţii de vânt. Volvo FH Aero este disponibilă în 4 variante, inclusiv electrică, recent premiată cu titlul Camionul Anului 2024 şi cu biocombustibili.

“Noul Volvo FH Aero este cel mai eficient autocamion al nostru de până acum, în timp ce continuăm să reducem emisiile de CO2 la întreaga noastră gamă de produse”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks. “Acesta este un autocamion Volvo în cea mai bună formă – un autocamion sigur, frumos proiectat și de calitate superioară pentru sarcini dificile pe distanțe lungi, conceput pentru succesul clienților noștri.”
Noua cabină Aero va fi oferită și pe FH Electric, premiat cu titlul “Camionul internațional al anului 2024”, oferind proprietăți mai bune de rulare liberă. Acest lucru permite o regenerare sporită a energiei la frânare sau la coborâre, gata de utilizare atunci când este nevoie în următoarea accelerație sau urcare.
Mai mult, Volvo FH16 devine cel mai puternic autocamion din industrie, cu un nou motor eficient de 780 CP pentru cele mai dificile misiuni.

Noul sistem avansat de monitorizare cu camere contribuie în mare măsură atât pentru creșterea aerodinamicii, cât și la siguranței. Această nouă soluție, care înlocuiește oglinzile exterioare tradiționale, deschide câmpul vizual al șoferului, îmbunătățind siguranța atât pentru acesta, cât și pentru participanții la trafic din jur. Sistemul de camere are un impact pozitiv asupra vizibilității șoferului în condiții de ploaie și întuneric, dar și în lumina directă a soarelui și atunci când se circulă în tuneluri. Atunci când se circulă cu o remorcă, sistemul de camere are o funcție de urmărire a traseului remorcii.

Indiferent de grupul motopropulsor ales de clienți – electric, pe gaz sau diesel – toate variantele noului FH Aero vor beneficia de un consum mai mic de energie, de o autonomie mai mare și de un nivel superior de siguranță și experiență de conducere.

Noile modele de autocamioane Aero vor fi lansate treptat pe piața europeană în perioada 2024-2025, în patru versiuni: FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero cu motor pe gaz și FH16 Aero.

Noul Volvo FH Aero include actualizări ale sistemului de control predictiv al vitezei I-See și a frânelor cu discuri fără rezistență, patentate de Volvo pentru a crește capacitatea de frânare, reducând în același timp consumul de energie și emisiile. Sistemul infotainment poate fi personalizat în funcție de nevoile individuale, iar sistemul audio, disponibil cu șase difuzoare de înaltă calitate premium, un nou amplificator de putere și un subwoofer, adaugă o putere semnificativă experienței sonore.

Au fost adăugate, de asemenea, un nou sistem de navigație, încorporat, cu hărți îmbunătățite, adaptate nevoilor specifice ale autocamionului, cu actualizări automate ale hărților, care permit livrarea eficientă a mărfurilor, precum și un cuptor cu microunde integrat și prize de alimentare USB tip C.

Totodată a fost introdusă oferta My Business Apps – un serviciu pe bază de abonament care permite clienților să descarce aplicații de la diferiți furnizori și să le utilizeze pe afișajul lateral – aducând beneficii reale pentru timpul de funcționare și utilizarea zilnică a autocamionului. Iar noul serviciu de monitorizare a anvelopelor oferă operatorilor de flote o imagine completă a autocamionului și a remorcii prin intermediul Volvo Connect, reducând riscul costurilor și al problemelor legate de anvelope.

Volvo FH va continua să fie oferit și cu cabină standard, fără caracteristicile aerodinamice actuale, în funcție de nevoile pieței.

cabina aerodinamica Volvo Trucks

cabina Volvo Trucks Aero

Volvo FH

Volvo FH Aero

Volvo FH Electric

Articole similare

Ad