Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 Logistic Parks încheie anul 2023 cu un mix ideal de clienți și tranzacții de peste 170.000 de metri pătrați

  • Foto: P3 Logistic Parks

P3 Logistic Parks, dezvoltator, proprietar și manager de proprietăți imobiliare industriale din Europa a înregistrat tranzacții în 2023 pentru o suprafață de peste 170.000 mp în parcul industrial P3 Bucharest A1 din România, marcând cel mai mare volum de activitate generat de companie în ultimii ani pe piața locală.

Portofoliul variat de clienți, în sectoarele de retail, logistică & distribuție, pharma și producție, a fost ocupat în proporție de 40% de mari retaileri și companii FMCG, tot 40% au ocupat și firmele de logistică și distribuție, în timp ce 20% au fost de către companiile din producție, IT și pharma.

Din totalul închirierilor raportate în anul 2023, peste 150.000 mp au rezultat din parteneriatele de lungă durată, iar 20.000 mp din parteneriatele pe termen scurt. Mai precis, 77% din suprafață au fost prelungiri ale contractelor existente printre parteneriatele pe termen lung, 25% au fost extinderi ale spațiului închiriat în cadrul parcului şi 5% au reprezentat chiriași noi.

Dezvoltatorul consideră că interesul clienților pentru clădiri prietenoase cu mediul și soluțiile de energie verde sunt aspecte reflectate în strategia companiei pe partea de ESG. Astfel, toate clădirile din P3 Bucharest A1 sunt certificate BREEAM „Very Good”, fiind singurul parc industrial instituțional din țară cu smart metering pe partea electrică. De asemenea, spațiile includ soluții de iluminat cu tehnologie LED 100% și dispun de instalații de încălzire separate pentru zonele de birouri și depozitare, pentru o gestionare mai eficientă a consumului de energie și un mediu de lucru confortabil și eficient.

Mai mult, parcul industrial cuprinde o infrastructură flexibilă și adaptată pentru o gamă variată de activități industriale, logistice și comerciale, așa cum terminalul feroviar, stația CFR pentru călători, prizele pentru încărcarea mașinilor electrice, atât autoturisme mici, cât și pentru tiruri, stația de înaltă tensiune de 50 MW și sistemele de smart metering.

„Anul trecut a fost un an de succes pentru noi, cu rezultate extraordinare, evidențiate de tranzacțiile semnate, de la reînnoiri contractuale, extinderi, până la diversificarea mixului de chiriași. Atragerea unui nou sector în portofoliul de chiriași, în domeniul producției ușoare, subliniază capacitatea electrică de 50 MW de care dispune parcul, ceea ce constituie un avantaj distinct. Perspectiva anului 2024 este de a ne concentra pe maximizarea portofoliului existent, avansarea strategiei ESG și de a continua în a oferiri servicii de excelență partenerilor noștri.”,

a precizat Cristina Pop, Head of Asset Management P3 Romania.

Articole similare

Ad