Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subvenția olandeză pentru camioanele electrice revine, cu unele modificări

Asociația olandeză de transport și logistică TLN informează că, după aprobarea de către Camera Reprezentanților, subvenția AanZET destinată firmelor de transport care cumpără camioane electrice va fi disponibilă din nou începând cu 26 martie.

Spre deosebire de anii precedenți, o companie poate aplica pentru un singur camion într-o zi, astfel încât cât mai multe dintre ele să aibă șanse la subvenții – reamintim că până acum suma alocată se termina aproape imediat, deoarece se putea aplica pentru până la 10 camioane în același timp. Dar cu modificarea din 2024 firmele de orice mărime vor avea șanse egale, numai să fie deja pregătite cu aplicația în dimineața zilei de 26 martie.

Valoarea totală din acest an este de 45 de milioane de euro. Valoarea maximă a subvenției este cuprinsă între 31.100 și 115.200 de euro pentru autoșasiurile grele și între 43.900 și 115.200 de euro pentru autotractoare (ambele din categoria N3) și între 7.500 și 18.000 de euro pentru autoșasiurile mai ușoare (N2). Subvenția pentru firmele mici este mai mare decât pentru cele mari. Companiile de leasing operațional, la fel ca transportatorii, pot solicita subvenție doar pentru un camion pe zi, iar ele au acum opțiunea de vânzare și leaseback. Viitorul utilizator (compania de transport) face el însuși achiziția și primește procentul de subvenție corespunzător dimensiunii firmei, iar pentru întreținere cumpărătorul trebuie să păstreze vehiculul pe numele său timp de patru ani, ceea ce nu exclude posibilitatea ca, din ziua a doua, dreptul de proprietate asupra vehiculului să fie transferat unei companii de leasing prin vânzare și leaseback. Ca urmare, limita de un vehicul/zi/companie nu este mai dezavantajoasă pentru companiile de leasing, comentează TLN.

Articole similare

Ad