Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN își mărește capacitatea centrului logistic din Salzgitter

  • Foto: MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus a anunțat extinderea centrului logistic global din Salzgitter pentru a răspunde creșterii semnificative a cererii de vehicule cu propulsie electrică și a componentelor acestora, inclusiv baterii și piese de schimb.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența lui Alexander Vlaskamp, directorul general al MAN, și a altor oficiali, precum Michael Kobriger – membru al Consiliului de Administrație MAN pentru producție și logistică, Gunnar Kilian – membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru resurse umane și Truck & Bus la Volkswagen AG, Frank Doods – secretarul de stat din Saxonia Inferioară în cadrul Ministerului Afacerilor Economice și Frank Klingebiel – primarul orașului Salzgitter.

Noua clădire va avea o suprafață de 52.650 de metri pătrați, o capacitate de producție de până la 40.000 de piese, extinderea sa fiind planificată să se încheie până la finalul acestui an, urmând ca operațiunile să înceapă la mijlocul anului 2025. În prezent, centrul logistic deține 800 de angajați, iar după extindere va crește cu un sfert.

MAN își extinde constant portofoliul de produse pentru a include electromobilitatea. Autobuzul cu numărul 1.000 cu propulsie electrică a fost recent livrat unui client. Primul e-camion urmează să ajungă la clienți în acest an, existând deja peste 700 de comenzi și precomenzi pentru acest tip de vehicul la doar trei luni de la lansarea vânzărilor. În acest sens, unele părți ale depozitului au fost echipate pentru tehnologia de înaltă tensiune, iar angajații relevanți au fost instruiți în consecință.

Clienții din întreaga lume vor fi aprovizionați cu piese de schimb prin intermediul rețelei MAN din centrul logistic Salzgitter. Totodată, în acest centru sunt stocate aproape 200.000 de articole care acoperă peste 95% din toate comenzile cu livrare în ziua următoare.

La rândul său, centrul logistic aprovizionează atelierele, importatorii majori din întreaga lume și cele cinci depozite regionale MAN. Depozitele regionale sunt situate în Italia, Franța, Marea Britanie, Dachau în Germania și Turcia. De asemenea, rețeaua include numeroși transportatori și furnizori de servicii de depozitare cu care MAN colaborează îndeaproape. În acest fel, MAN și partenerii săi asigură furnizarea de piese de schimb la peste 2.700 de adrese de expediere din peste 120 de țări.

„Clienții noștri din întreaga lume sunt aprovizionați rapid și fiabil din centrul nostru logistic. În viitor, vom livra de aici și piese de schimb pentru vehiculele electrice – inclusiv baterii și piese de schimb. De asemenea, acest lucru consolidează poziţia MAN în Saxonia Inferioară și în situl din Salzgitter.”,

a declarat Michael Kobriger, directorul general pentru producție și logistică al MAN.

Articole similare

Ad