Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectorii ANAF-Antifraudă au descoperit un prejudiciu de peste 9,7 milioane de lei în domeniul ride-sharing

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) desfășoară acțiuni constante de control pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale la nivel național. Astfel, într-un caz din București, un operator de transport alternativ de persoane a fost identificat cu un prejudiciu la bugetul general consolidat al statului estimat la peste 9,7 milioane de lei, conform calculelor inspectorilor DGAF.

În urma controalelor, s-a descoperit că societatea în cauză și-a redus TVA-ul de plată către bugetul de stat prin neînregistrarea corectă în contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea artificială a TVA-ului deductibil și prin înregistrarea ilegală a unor achiziții de combustibili. De asemenea, obligațiile fiscale generate de forța de muncă au fost diminuate prin înregistrarea incorectă, așa cum prin declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în condițiile în care salariații lucrau mult mai multe ore și realizau venituri net superioare celor declarate.

Inspectorii DGAF vor continua acțiunile de control în perioada următoare, iar operatorilor economici li se recomandă fiscalizarea corectă a veniturilor, obținute din activitățile desfășurate.

Articole similare

Ad