Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Britanicii vor inapoi banii de la producatorii de camioane

Asociatia de transport rutier (RHA) din Marea Britanie a facut un apel catre companiile de logistica si transport, indiferent daca sunt sau nu membre ale acesteia, de a se alia procedurii legale indreptate impotriva producatorilor de camioane considerate vinovate de fixarea ilegala a preturilor prin care sa le ceara inapoi 6.000 de lire pentru fiecare vehicul cumparat intre 1997 si 2011.
 

Reprezentantii RHA au spus ca, daca actiunea lor va avea succes, companiile de transport si logistica isi vor primi banii inapoi pentru vehiculele vandute sau inchiriate, daca vor semna petitia.
Companiile din domeniu din alte state asteapta, de asemenea, sa primeasca compensatii din partea producatorilor. Potrivit RHA, DB Schenker, de exemplu, deja a spus ca asteapta compensatia ceruta. Iar compania are 2.500 de vehicule.
In iulie anul trecut, Comisia Europeana a amendat MAN, Grupul Volvo (ce include Volvo Trucks si Renault Trucks), Daimler, Iveco si DAF cu circa trei miliarde de euro pentru intelegeri de tip cartel intre 1997 si 2011.
Cererea de compensare a RHA va fi adusa inaintea Tribunalului Marii Britanii, desi sunt asteptate si alte astfel de cereri in alte jurisdictii nationale.
RHA a spus ca in perioada mentionata s-au vandut circa 650.000 de camioane noi.
In prima faza se va solicita tribunalului sa autorizeze RHA pentru reprezentarea industriei si stabilirea bazelor pe care operatorii pot depune reclamatii. Prima audiere este asteptata pentru finalul acestui an.

Articole similare

Ad