Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norofert anunță finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare și multiplicare microorganisme pentru agricultură

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), a finalizat prima etapă a laboratorului său de cercetare și multiplicare a microorganismelor pentru agricultură.

Laboratorul deținut de Norofert este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeștii de Pădure, fiind singurul de acest tip din România. De asemenea, laboratorul are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, dar și comercializează tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, având tehnologii adaptate cerințelor piețelor locale și internaționale.

În prima etapă a proiectului, echipa de cercetători și tehnicieni ai companiei Norofert a colaborat strâns cu Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din București. Această colaborare a facilitat accesul la expertiză științifică și resurse universitare, contribuind la izolarea și dezvoltarea microorganismelor deținute și înregistrate în nume propriu de către companie.

Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare și multiplicare a laboratorului sunt adaptate nevoilor variate ale comunității agricole. De asemenea, aceste soluții inovatoare și sustenabile sunt concepute pentru a servi atât agriculturii convenționale, cât și celei ecologice. Laboratorul, prin flexibilitatea sa în producerea de tulpini derivate noi, evidențiază capacitatea de adaptare la provocările schimbărilor climatice.

În această etapă a proiectului au fost realizate investiții în valoare de 3 milioane de lei, marcând finalizarea construcției unui laborator de dimensiuni medii cu un spațiu tehnologic avansat și bine echipat. Cea de-a doua etapă va începe spre finalul lui 2024 cu planurile de investiții totale de peste 6 milioane de lei. 

„Laboratorul de cercetare și multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generație și permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea și dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creștere pe termen mediu și lung, cel mai puternic diferențiator într-o piață europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiția în laborator este și adresabilitatea sa internațională.”,

a explicat Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert.

Articole similare

Ad