Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania: Noi derogări la timpii de condus din cauza protestelor fermierilor

Zeci de mii de transportatori spanioli suferă, de două săptămâni, impedimente considerabile în desfășurarea activității lor din cauza mobilizărilor agricultorilor. Blocajele continuă pe principalele autostrăzi care leagă peninsula, precum și pe cele care fac legătura cu Franța. Ministerul Transporturilor a aprobat din nou, în mod excepțional, o nouă relaxare a reglementării timpilor de conducere și de odihnă, stabilind astfel derogări de la respectarea tahografului din cauza imposibilității de a-l respecta în ultimele două săptămâni.

Ministerul Transporturilor este determinat să aprobe, în mod excepțional, o nouă relaxare a reglementării timpilor de conducere și de odihnă, stabilind astfel derogări de la respectarea tahografului din cauza imposibilității de a se conforma în circumstanțele actuale, complementară celei pe care a trebuit să o aprobe la sfârșitul lunii ianuarie anul trecut în circumstanțe similare din cauza blocajelor agricultorilor francezi.

Trebuie avut în vedere faptul că, din totalul flotei de transport spaniole, aproximativ 100.000 de camioane ar fi fost afectate de proteste, ceea ce reprezintă aproape jumătate din flota de camioane grele din Spania, ceea ce dă o idee despre impactul negativ al blocajelor efectuate de fermierii spanioli.

Noua rezoluție publicată în Monitorul Oficial din Spania marți, 20 februarie, flexibilizează programul de conducere pentru transportatorii care au fost afectați de blocajele rutiere și întârzierile din Spania, fiind aplicabilă tuturor transportatorilor afectați de aceste mobilizări în perioada 5 – 14 februarie și 19 – 26 februarie.

Astfel, limita maximă zilnică de conducere este extinsă de la 9 la 10 ore, limita săptămânală de la 56 la 60 de ore, iar cerințele de odihnă zilnică sunt reduse de la 11 la 9 ore. În plus, se oferă posibilitatea de a amâna începutul perioadei de repaus săptămânal dincolo de șase perioade de 24 de ore.

Regulamentul aprobat poate fi consultat accesând următorul link: https://www.boe.es/boe/dias/2024/02/20/pdfs/BOE-A-2024-3258.pdf Cu toate acestea, FENADISMER a informat deja Ministerul Transporturilor cu privire la dificultatea de a aplica această normă excepțională în săptămâna 12-18 februarie, deoarece pentru această săptămână se aplică două regulamente diferite, întrucât perioada cuprinsă între 15 și 18 februarie nu a fost inclusă în rezoluție, având în vedere că noile limitări de timp stabilite se aplică săptămânal sau, fiind zilnice, se aplică ținând cont de restul limitărilor de timp din săptămână.

Sursa foto: FENADISMER

Articole similare

Ad