Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Slăbiciunea economică generală are impact asupra anului fiscal al HHLA din 2023

Conform cifrelor preliminare neauditate, Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) a înregistrat o scădere a veniturilor grupului său cu 8,3%, până la 1.447 milioane de euro în anul financiar 2023 (anul precedent: 1.578 milioane de euro). Rezultatul operațional al Grupului (EBIT) a fost de 109 milioane de euro, situându-se astfel sub intervalul așteptat de 115 milioane de euro până la 135 milioane de euro (anul precedent: 220 milioane de euro).

Profitul Grupului după impozitare și interese minoritare s-a ridicat la 20 de milioane de euro (anul precedent: 93 de milioane de euro). Producția de containere a grupului a scăzut cu 7,5%, ajungând la 5.917 mii TEU (anul precedent: 639.600 TEU). Terminalele de containere din Hamburg au raportat o scădere anuală de 6,3%. Volumele de transport au scăzut cu 5,4%, ajungând la 160.200 TEU (anul precedent: 169.400 TEU).

Angela Titzrath, director executiv al HHLA: “În 2023, războiul din Ucraina, tensiunile geopolitice, ratele ridicate ale inflației și creșterea ratelor dobânzilor au avut un impact asupra economiei globale și au atenuat din ce în ce mai mult dezvoltarea economică pe parcursul anului. Acest lucru a avut, de asemenea, un impact asupra întregii industrii de logistică și asupra afacerilor HHLA, cauzând un rezultat puțin sub așteptările noastre. În ciuda acestor condiții dificile, am reușit să ne menținem. Implementăm în mod consecvent investițiile noastre în automatizare pentru a crește eficiența și continuăm să ducem mai departe activitățile noastre pentru a extinde soluțiile logistice durabile și în rețea.”

În cadrul subgrupului de logistică portuară listat la bursă, veniturile au scăzut cu 8,6%, ajungând la 1.409 milioane de euro (anul precedent: 1.542 milioane de euro). Rezultatul operațional (EBIT) a scăzut cu 53,9% de la an la an, ajungând la 93 de milioane de euro (anul precedent: 202 milioane de euro), situându-se cu mult sub cea mai recentă prognoză, care presupunea venituri la capătul inferior al intervalului dintre 100 și 120 de milioane de euro.

Profitul după impozitare și interese minoritare s-a ridicat la 9 milioane de euro (anul precedent: 82 de milioane de euro). Performanța veniturilor și a profiturilor din anul fiscal a fost afectată negativ de o reducere de la an la an a taxelor de depozitare în segmentul containerelor și de scăderea parțial accentuată a volumelor de debitare și de transport din cauza situației economice. Evoluția volumului în segmentul containerelor a fost, de asemenea, afectată de pierderea traficului de legătură cu Rusia ca urmare a sancțiunilor UE și de scăderea volumelor de marfă din cauza războiului la terminalul ucrainean de containere Odessa (CTO).

Subgrupul Real Estate a înregistrat o creștere de 5,3% a veniturilor în exercițiul financiar 2023, ajungând la 46 de milioane de euro (anul precedent: 44 de milioane de euro). Rezultatul operațional (EBIT) a scăzut de la un an la altul cu 12,5%, ajungând la 16 milioane de euro (anul precedent: 18 milioane de euro), în principal din cauza creșterii amortizării și deprecierii, precum și a cheltuielilor de întreținere mai mari. Profitul după impozitare și interese minoritare s-a ridicat la 11 milioane de euro (anul precedent: 11 milioane de euro).

În cadrul Adunării generale anuale din 13 iunie 2024, Consiliul de administrație și Consiliul de supraveghere vor propune un dividend de 0,08 EUR pe acțiune de clasă A cu drept la dividende. Prin urmare, HHLA continuă să își urmărească politica de dividende de a distribui între 50 și 70%, acolo unde este posibil, din profitul net relevant al subgrupului Logistică Portuară pentru anul respectiv către acționarii săi.

Raportul anual cu cifrele auditate pentru anul fiscal 2023 va fi publicat joi, 21 martie 2024, la ora 07:30.

sursa foto:hafen-hamburg.de

Articole similare

Ad