Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Metrans achiziționează 100% din Adria Rail

Metrans, filiala feroviară a Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), a investit din nou în extinderea rețelei sale europene și a achiziționat 100% din Adria Rail Group, care operează în Serbia și Croația. Prin această achiziție, Metrans își extinde în continuare activitatea în Europa de Sud-Est.

Adria Rail va fi activă pe piețele din Serbia și Croația în cadrul grupului Metrans. Compania oferă propriile servicii de transport feroviar din regiunea Adriatică către Europa Centrală și de Sud-Est, acoperind 70% din transportul de containere din și către Serbia din Croația. Adria Rail gestionează, de asemenea, un terminal interior în Indija, Serbia, în apropiere de Belgrad. În prezent, trenurile Metrans circulă zilnic între acest terminal și portul croat Rijeka. În plus, noua locație din Indija este, de asemenea, conectată la terminalul central Metrans din Budapesta.

Metrans a achiziționat deja 51% din Adria Rail Group în martie 2023. Această participație a fost acum majorată la 100%.

Peter Kiss, directorul general al grupului Metrans: “Odată cu integrarea completă a Adria Rail, am atins o altă etapă importantă în extinderea rețelei noastre europene. Noile conexiuni ale Adria Rail ne vor permite să le oferim clienților noștri alte conexiuni logistice importante și ecologice în țările cu o creștere dinamică din sud-estul Europei.”

Rețeaua europeană de conexiuni a Metrans se întinde între Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră și este în continuă extindere. Ca urmare, Metrans oferă clienților săi peste 650 de legături feroviare regulate pe săptămână. Pentru majoritatea conexiunilor, clienții pot rezerva produsul HHLA Pure, care permite transportul de containere fără CO2 în întreaga Europă. Investind în locomotive electrice moderne, în utilizarea de energie electrică ecologică și în macarale electrice la terminalele interioare, Metrans s-a angajat de ani de zile să protejeze clima și sprijină obiectivul grupului HHLA de a avea o producție neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

sursa foto: hafen-hamburg.de

Articole similare

Ad