Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Terminalul portuar din Dortmund va deveni un centru logistic pentru transportul verde al oțelului

La sediul din Dortmund al grupului Rhenus va fi construit un centru logistic pentru oțel, pentru a transporta și manipula materialul în cel mai ecologic mod posibil.

Compania de logistică a anunțat, de asemenea, că depozitul se adresează companiilor producătoare de oțel, de comerț și de prelucrare a oțelului de pe piața oțelului laminat. Punerea în funcțiune a centrului este planificată pentru toamna anului 2024.

Pentru acest proiect, Rhenus modernizează unul dintre depozitele sale existente. Măsurile includ un acoperiș nou, pe care va fi instalat un sistem fotovoltaic de aproximativ 4.000 mp. Energia electrică generată va alimenta cu energie sistemele de macara, clădirea în sine și infrastructura de încărcare pentru camioanele electrice. Compania de logistică a comandat patru camioane electrice. Acestea vor fi utilizate pentru transportul last mile dintre terminal și destinatar. Produsele din oțel vor fi livrate clienților pe o rază de aproximativ 50 km de la Dortmund.

Pe lângă modernizarea ecologică a proprietăților logistice, compania spune că lucrează, de asemenea, la o flotă de nave de navigație interioară cu emisii și mai reduse. 

Terminalul trimodal din Mathieshafen, în Dortmund, este situat în mod convenabil la noduri importante din inima regiunii Ruhr, cu conexiuni bune la autostrăzi și căi navigabile, explică în continuare compania de logistică Acest lucru face posibilă aducerea oțelului din marile porturi maritime la Dortmund prin intermediul căii navigabile, care are deja emisii mai reduse decât alte moduri de transport, într-un serviciu de navetă.

Finanțarea KsNI a făcut posibil acest proiect Ministerul Federal al Transporturilor finanțează proiectul în cadrul liniei directoare KsNI privind promovarea vehiculelor utilitare ușoare și grele cu sisteme de propulsie alternative și ecologice, precum și a infrastructurii de realimentare și de încărcare aferente. Pentru acest proiect este disponibilă o finanțare totală de 1.580.781 euro.

Articole similare

Ad