Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TEST CAMP INTRALOGISTICS 2024: 5G MIPS va face posibilă colaborarea dintre oameni și roboți

În premieră: NAiSE demonstrează colaborarea dintre oameni și roboți de la diferiți producători fără garduri de siguranță în cadrul 5G MIPS Challenge.

TEST CAMP INTRALOGISTICS anunță încă un punct culminant. Pe 10 și 11 aprilie 2024, premiera mondială a 5G Mobile Robots Interoperability 5G Partner Solution Live Test (5G MIPS) va avea loc în Sala 4 a Messe Dortmund, în cadrul evenimentului zona specială de testare a roboților mobili.

Pe o suprafață de 120 mp, compania tehnologică NAiSE din Stuttgart va demonstra pentru prima dată în public cooperarea în flote mixte de roboți mobili, împreună cu vehicule acționate manual și de oameni, fără garduri de siguranță. Soluția holistică de automatizare, care descrie în mod realist provocările tipice ale automatizării manipulării materialelor, integrează atât vehicule în conformitate cu standardul de interfață VDA5050, cât și roboți non-VDA5050.

Cu software-ul său de intralogistică, NAiSE oferă baza pentru controlul traficului, gestionarea comenzilor și analiza traficului pentru toate părțile implicate. Omron livrează sistemele de roboți și cobots, Nokia se ocupă de rețeaua privată de telefonie mobilă 5G, iar Waitkus este responsabil pentru conceptul și prezentarea proiectului.

“Orchestrarea flotelor mixte de roboți mobili în intralogistică, în conformitate cu standardul VDA5050, a devenit între timp foarte răspândită în Europa. Acum, accentul se pune pe noile posibilități de cooperare holistică om-robot. Am invitat două dintre cele mai inovatoare setări din acest an și suntem mândri să găzduim următorul nivel de automatizare deschisă a manipulării materialelor cu testul live 5G MIPS”, spune Thilo Jörgl, din partea conducerii TEST CAMP INTRALOGISTICS.

Proiectul 5G MIPS, care a fost inițiat de Omron, NAiSE, Waitkus și Nokia în campusul de cercetare Arena 2036 din Stuttgart, integrează tehnologii de ultimă generație într-o soluție intralogistică holistică. Obiectivul este de a transforma intralogistica și de a deschide calea pentru procese de producție mai durabile, mai fluide și mai eficiente.

Pe lângă 5G MIPS, Asociația de manipulare a materialelor și intralogistică VDMA va fi reprezentată, de asemenea, cu premiera noii ediții a AGV Mesh-Up, în conformitate cu standardul de interfață VDA5050, în zona specială de testare Mobile Robotics, care dispune în total de 20 de setări de testare inovatoare pe aproximativ 3.600 mp.

La TEST CAMP, vizitatorii B2B vor putea testa peste 100 dintre cele mai bune inovații și noutăți actuale în domeniul logisticii și al intralogisticii pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp de expoziție și testare. Spectrul variază de la stivuitoare și dispozitive tehnologice de depozitare automatizată până la software și soluții de robotică mobilă. Tururile ghidate de evidențiere la fața locului oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai noi tehnologii.

Peste 30 de vorbitori sunt prezentați în 18 paneluri în zona de conferințe. În timp ce ziua de 10 aprilie va fi dedicată unor subiecte precum automatizarea, inteligența artificială și sistemele alternative de acționare a stivuitoarelor, precum și start-up-urilor și fondatorilor, ziua de 11 aprilie va fi dedicată Conferinței privind robotica mobilă. Programul complet este disponibil la https://testcamp-intralogistics.com.

Articole similare

Ad