Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soluție inovatoare și durabilă cu micro-rețea electrică

PACCAR Parts instalează primul sistem de alimentare cu energie electrică la un dealer DAF

PACCAR Parts Europe a implementat cu succes un sistem de alimentare cu energie electrică la fața locului la BEST Trucks, DAF Electric Truck Center din Barendrecht, Olanda. Această așa-numită “microrețea” constă într-o combinație de 750 de panouri solare montate pe acoperiș, un sistem de stocare a energiei și sisteme avansate de control al energiei. Microrețeaua poate supraîncărca camioanele care părăsesc atelierul și alimentează, de asemenea, un încărcător public super-rapid.

Realizat pe măsura BEST Trucks, proiectul cu PACCAR Parts Europe a început cu instalarea unui sistem de stocare a energiei (ESS) cu o capacitate de stocare a bateriei de 480 kWh, a unui sistem de gestionare a energiei (EMS) și a trei prize de încărcare super-rapidă cu o putere maximă de 360 kW. Toate acestea sunt conectate la cele 750 de panouri solare existente pe acoperiș, precum și la rețeaua electrică.

În atelier au fost instalate două încărcătoare, disponibile pentru a alimenta camioanele electrice în decurs de o oră. Un al treilea punct de încărcare rapidă este accesibil publicului. Soluția “microgrid” se potrivește perfect cu ambițiile proprietarului BEST Trucks, Ronald Janssen; “Vehiculele electrice ar trebui să părăsească întotdeauna atelierul nostru încărcate la cel puțin 80% din capacitate, astfel încât acestea să poată porni imediat la drum după ce au fost reparate.”

Gestionarea energiei electrice

Disponibilitatea fiabilă a energiei este unul dintre numeroasele avantaje ale ESS. “Din cauza cererii tot mai mari de energie, asigurarea aprovizionării cu energie este sub presiune. Nu vreți să alegeți între a menține luminile aprinse în atelier sau a supraîncărca vehiculele electrice ale clienților dumneavoastră”, adaugă Ronald Janssen. “Această microrețea asigură o alimentare cu energie consistentă și durabilă, facilitând în același timp încărcarea rapidă. Ea rămâne operațională chiar și în condiții meteorologice nefavorabile sau în perioadele în care rețeaua electrică este insuficientă. Este bine de știut că ne putem baza întotdeauna pe stocarea energiei.”

Monitorizare și tranzacționare inteligentă

Sistemul de gestionare a energiei colectează toate datele relevante, de la orele de soare preconizate până la consumul de energie și vârfurile de cerere din rețeaua de electricitate, și ajustează sistemul pentru cea mai mare eficiență și cele mai mici costuri energetice. În plus, BEST Trucks va putea face schimb de energie, stocând-o la nivel local atunci când tarifele sunt scăzute sau când există un surplus de energie solară și folosindu-o sau revânzând-o în timpul vârfurilor de cerere contra unor tarife de vârf.

Un viitor mai ecologicRob van Erp, manager PACCAR Parts Europe, responsabil pentru inovare și programe strategice: “Tot mai mulți dealeri se arată interesați de acest sistem de alimentare cu energie electrică la fața locului. Este vorba de a oferi clienților un serviciu premium și de a facilita tranziția energetică pentru un viitor mai verde.”

Articole similare

Ad