Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks în 2023: Vânzări maxime din toate timpurile și o ofertă extinsă de camioane electrice

Volvo a livrat mai multe camioane ca niciodată în 2023, livrările globale ridicându-se la 145.395 de camioane, susținute de cote de piață puternice în întreaga lume. De asemenea, compania a continuat să investească masiv în portofoliul său de produse și și-a păstrat poziția de lider pe piața camioanelor electrice.

Livrările totale de camioane Volvo au crescut ușor, ajungând la un maxim istoric de 145.395 de camioane (2022: 145.195), primele trei piețe fiind Statele Unite, Brazilia și Regatul Unit. Cotele de piață globale ale companiei au rămas ridicate în întreaga lume în 2023.

“Sunt foarte mândru de performanța noastră în 2023 – un alt an record! Acesta este o dovadă clară că clienții noștri apreciază eficiența consumului de combustibil, siguranța și timpul de funcționare al camioanelor noastre”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Electricitatea în creștere – Volvo își păstrează poziția de lider

Volvo Trucks și-a păstrat poziția puternică pe piața camioanelor electrice, cu livrări globale totale de 1.977 de camioane electrice în cursul anului 2023, o creștere de 256% față de anul precedent. Cota Volvo în segmentul camioanelor electrice de mare tonaj din Europa a crescut la 47,2% (32,3%).

Volvo Trucks și-a extins recent gama de vehicule electrice cu două noi modele – noul Volvo FH Aero Electric și noul Volvo FM Low Entry, care este primul model al companiei dezvoltat numai cu un sistem de propulsie complet electric. Acest lucru înseamnă că, în prezent, compania oferă în total opt modele de camioane electrice, concepute pentru a face față unei mari varietăți de sarcini de transport.

“Cu ultimele noastre lansări, ne consolidăm poziția de lider în industrie. Autocamioanele noastre electrice sunt în producție de serie și în trafic comercial – reducând emisiile pentru clienții noștri în fiecare zi”, spune Roger Alm.

Din 2019, Volvo Trucks a livrat camioane electrice clienților din 45 de țări de pe șase continente. În cursul anului 2023, Volvo a livrat primele camioane electrice de mare tonaj în America Latină, vehiculele ajungând la clienți din Brazilia, Chile și Uruguay. Volvo a devenit, de asemenea, primul producător care a livrat camioane grele electrice cu baterii în Maroc, Coreea de Sud și Malaezia.

Cea mai mare lansare de până acum a Volvo – noi camioane eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil la nivel global

La începutul anului 2024, Volvo a livrat cea mai mare revizie de produse din toate timpurile, cu noi camioane lansate la nivel global. Noul Volvo VNL, camionul de mare tonaj pentru distanțe lungi destinat pieței nord-americane, se bazează pe o platformă complet nouă, care va oferi o economie de combustibil cu până la 10 procente* mai bună în comparație cu generația anterioară, precum și o serie de noi caracteristici de siguranță. Noua platformă poate fi adaptată pentru diverși combustibili regenerabili, precum și pentru un sistem de propulsie cu baterii electrice.

Pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia și Australia, modelul Volvo FH a fost prezentat într-o nouă versiune FH Aero, cu patru opțiuni diferite de motorizare, inclusiv motoare electrice și pe bază de combustibil regenerabil. Datorită aerodinamicii optimizate și a noilor tehnologii, această gamă de modele oferă o eficiență a combustibilului cu până la 5 procente* mai bună față de modelul Volvo FH obișnuit. *Economia reală de combustibil poate varia în funcție de mai mulți factori, de exemplu, viteza de deplasare, utilizarea sistemului de control al vitezei de croazieră, specificațiile vehiculului, încărcătura vehiculului, topografia reală, experiența de conducere a șoferului, întreținerea vehiculului și condițiile meteorologice.

Articole similare

Ad