Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ASFINAG deschide “Hausruck Truck Stop” pe autostrada A8 Innkreis

Luni, 11 martie, ASFINAG a inaugurat oficial cea mai modernă zonă de odihnă din Austria rezervată exclusiv vehiculelor grele de marfă pe autostrada A8 Innkreis. După un an de construcție, 112 noi locuri de parcare sunt acum disponibile pentru șoferii de camioane pe șoseaua de sens Linz, în apropierea comunei Weibern. Așa-numita parcare în coloană permite utilizarea optimă a spațiului disponibil. Este posibilă încărcarea camioanelor electrice și răcirea încărcăturii cu zgomot redus, iar instalația este alimentată, printre altele, cu energie verde de la un sistem fotovoltaic.

ASFINAG a investit 19 milioane de euro în reproiectarea amplă a fostei parcări, care este special adaptată la nevoile șoferilor de camioane. Autostrada A8 Innkreis din Austria Superioară este una dintre axele de tranzit cu cea mai mare proporție de vehicule grele de marfă din țară.

Hartwig Hufnagl, directorul general al ASFINAG: “Este necesar un număr suficient de locuri de parcare pentru camioane pentru a asigura respectarea perioadelor de odihnă prevăzute de lege. A fost nevoie să se ia măsuri pe autostrada A8. Pentru noi, acesta a fost un mandat clar pentru o mai mare siguranță rutieră și, în același timp, un motiv pentru a aduce în mod consecvent pe șosea viziunea noastră privind o zonă inovatoare pentru vehiculele grele de marfă. Cu prima stație de camioane cu facilități de încărcare electronică, noi, ca ASFINAG, facem o declarație clară pentru decarbonizarea transportului greu de mărfuri.”

Utilizarea optimă a suprafețelor de trafic: mai puțină impermeabilizare a solului

Zona de parcare oferă spațiu pentru 112 camioane, iar sistemul de parcare în coloană este utilizat pentru prima dată în rețeaua ASFINAG. Până la patru vehicule grele de marfă sunt parcate compact, unul în spatele celuilalt, într-un total de 28 de rânduri de locuri de parcare.

Un sistem complet automat recunoaște locurile de parcare libere, iar acest sistem de control inteligent atribuie șoferilor de la terminalul de intrare locul de parcare specific în funcție de ora de plecare dorită. Gradul general de utilizare este, de asemenea, afișat electronic în apropierea stației de camioane de-a lungul traseului prin intermediul informațiilor automate privind locurile de parcare. 

E-mobilitate și energie verde din producția proprie

Zece locuri de parcare sunt prevăzute ca locuri de încărcare pentru camioanele electronice. Opt dintre acestea sunt facilități de încărcare de mare putere pe timp de noapte (150 kW) și două facilități de încărcare de mare putere cu 350 kW. De asemenea, la fața locului sunt disponibile douăsprezece conexiuni electrice pentru răcirea încărcăturii. Pe lângă reducerea poluării fonice, acest lucru înseamnă și emisii mai mici de CO2, deoarece unitățile de răcire nu mai funcționează cu combustibil (generatoare diesel). Electricitatea ecologică generată la nivel intern este furnizată de un sistem fotovoltaic de 85 kWp cu 206 panouri pe acoperiș.

Un număr suficient de dușuri, un traseu de fitness, zone de recreere – pentru a încălzi sau a spăla mâncarea, un chioșc de vending, o fântână cu apă potabilă și 6.000 mp de spațiu verde cu peste 30 de pomi fructiferi plantați completează oferta.  Zonele de asfalt nefolosite din fosta parcare au fost recultivate și au fost create noi zone suplimentare de pădure.

Siguranța și protecția cartierului

Securitatea este asigurată de iluminatul exterior sub formă de lumini LED cu consum redus de energie, cu atenuare pe timp de noapte, de supravegherea video și de instalația de apel de urgență cu o conexiune directă la cel mai apropiat centru regional de gestionare a traficului ASFINAG din Wels. ASFINAG a montat două noi bariere de zgomot pentru a proteja locuitorii din vecinătate. Datorită amplasării sale, una dintre ele protejează, de asemenea, șoferii de camioane de zgomotul de pe carosabilul principal, îmbunătățind calitatea liniștii și a păcii pe timp de noapte.

Sunt prevăzute mai multe locuri de parcare pentru camioane

Experții ASFINAG evaluează în mod regulat necesitatea de a extinde spațiile de parcare pentru camioane. În mod firesc, accentul se pune pe tronsoanele cu un nivel ridicat de trafic greu de marfă. În prezent, sunt disponibile aproximativ 10.000 de astfel de locuri de parcare, iar pe termen mediu sunt planificate alte 1.000 de locuri de parcare. Parcarea pentru camioane Hausruck este rezervată exclusiv pentru vehiculele grele de marfă; nu este planificat accesul autoturismelor.

Articole similare

Ad