Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Duvenbeck trece la biogaz pentru serviciile sale de transport pe distanțe lungi pentru ZF Saarbrücken

Serviciile de transport neutre din punct de vedere climatic sprijină strategia de mediu a furnizorului de automobile

Compania de logistică Duvenbeck mizează pe combustibilul regenerabil și ecologic, biometanul (biogazul), la sediul său comercial din Saarbrücken, atunci când furnizează servicii pentru furnizorul de automobile ZF. Pe lângă trecerea traficului între fabrici la camioane alimentate cu baterii pentru distanțe scurte, compania introduce o sursă de energie obținută din surse regenerabile, cum ar fi deșeurile agricole, pentru serviciile sale pe distanțe lungi. Biogazul care urmează să fie utilizat este furnizat de “ViGo bioenergy” din procese certificate de deșeuri organice. Schimbul implică 40 de vehicule. În consecință, compania va putea să își reducă emisiile de CO2 cu până la 8.000 de tone pe an.

“Acum culegem beneficiile de pe urma trecerii parcului nostru de vehicule de la sediul nostru comercial din Saarbrücken la gazul lichid – așa-numitul gaz natural lichefiat sau GNL – începând cu 2019 – deoarece unitățile de tractare, care utilizează combustibil fosil GNL, pot procesa biometanul lichefiat criogenic fără probleme – și fără niciun efort tehnic sau cheltuieli suplimentare”, spune Thomas Balcer, directorul sucursalei Duvenbeck din Saarbrücken, explicând procesul. Prin trecerea la biogaz, Duvenbeck obține o reducere semnificativă a emisiilor sale care dăunează climei.

Dacă prin utilizarea de GNL fosil a fost posibilă reducerea emisiilor de CO2 cu 20% în comparație cu motorina tradițională, sunt posibile reduceri de până la 90% pentru nivelurile de CO2 și de oxid de azot și de aproape 100% pentru dioxidul de sulf și particule în cazul în care biogazul este utilizat în rezervoarele vehiculelor. Și mai există și un alt avantaj: camioanele alimentate cu biogaz sunt doar la jumătate mai zgomotoase decât cele care funcționează cu motorină.

“Obiectivul nostru declarat este de a funcționa într-un mod neutru din punct de vedere climatic până în 2040, iar acest lucru include în mod specific operațiunile de transport în amonte și în aval. Prin urmare, reducerile de emisii realizate de partenerul nostru logistic, Duvenbeck, sprijină în mod direct implementarea obiectivelor noastre de mediu”, a declarat Florian Birkenkamp, cumpărător de mărfuri. Achiziția de transport de marfă pentru Europa în cadrul Grupului ZF, explicând această evoluție. Compania de tehnologie produce cutii de viteze automate pentru autoturisme la fabrica sa din Saarbrücken, care este una dintre cele mai mari unități de producție ale ZF. În prezent, fabrica se pregătește pentru viitoarea producție de sisteme de acționare pentru vehicule cu propulsie pur electrică. În ceea ce privește traficul intern al fabricii ZF, Duvenbeck a fost responsabil pentru o parte din livrările de producție just-in-time în ultimii patru ani.

Articole similare

Ad