Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ABB E-mobility și MAN demonstrează pentru prima dată încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de încărcare de MW (MCS) în prezența ministrului-președinte al Bavariei, Dr. Markus Söder. MAN eTruck a fost încărcat cu peste 700 kW și 1.000 A la o stație de încărcare MCS de la ABB E-mobility. Dr. Markus Söder, ministrul-președinte al Bavariei: “Bavaria pe drumul spre mobilitatea viitorului: astăzi, a fost dat semnalul de start pentru prima stație de încărcare de megawați pentru camioane electrice la MAN din München. Este vorba de o mobilitate electrică ecologică și economică de ultimă generație, care se dezvoltă în Bavaria. Trebuie să punem industria noastră națională în poziția de a fi competitivă. Inovarea și tehnologia asigură viitorul.”

Premiera încărcării de MW a fost semnalul de start pentru o componentă elementară a tranziției mobilității în sectorul vehiculelor comerciale către o mobilitate ecologică și electrificarea cu succes a autobuzelor și camioanelor. Mai ales în transportul național și internațional pe distanțe lungi sau în situații de încărcare și descărcare, camioanele electrice și, în viitor, autocarele electrice vor avea nevoie de un rapel MCS rapid în timpul pauzei prevăzute de lege pentru timpul de conducere. Prin urmare, noua tehnologie completează soluțiile existente: Reîncărcarea la depou cu capacități de încărcare mai mici va continua să joace un rol central în viitor. Încărcarea la depou cu capacități de încărcare mai mici va continua să joace un rol central în viitor.

Cele două companii au demonstrat la centrul de dezvoltare MAN din München că încărcarea MCS funcționează deja în prezent. Unul dintre primele puncte de încărcare de megawați din Germania a fost instalat acolo de ABB E-mobility. “Cu MCS, transportul durabil pe distanțe lungi cu camioane și autobuze va fi posibil în viitorul apropiat. Am demonstrat acest lucru astăzi. Chiar dacă încă prezentăm aici un prototip: Cu noul standard MCS, am dublat nu numai amperajul, ci și capacitatea de încărcare în doar câțiva ani. Pentru a realiza tranziția energetică în transporturi, avem nevoie de soluții care să fie durabile, fiabile și economice. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să gândim în mod integrator și să lucrăm împreună. Demonstrația de astăzi este, de asemenea, rezultatul unei colaborări strânse între MAN și ABB E-mobility și întreaga industrie”, a declarat Michael Halbherr, CEO al ABB E-mobility.

Alexander Vlaskamp, CEO al MAN Truck & Bus, și-a reiterat apelul pentru o mai mare rapiditate în extinderea infrastructurii de încărcare în timpul premierei de încărcare de megawați: “Obiectivul este de 30.000 de puncte de încărcare MCS în Europa până în 2030, dintre care aproximativ 4.000 în Germania. Astăzi am pus în funcțiune unul dintre primele puncte de încărcare. Nu mai avem prea mult timp la dispoziție pentru a-l instala. Camioanele electrice sunt disponibile, încărcarea de megawați funcționează. Acum avem nevoie de semnale clare din partea politicienilor, nu în ultimul rând pentru a crea încredere în rândul clienților noștri în favoarea electrificării. Acum trebuie să construim și să extindem rapid infrastructura.”

Noul standard de încărcare de megawați MCS este conceput din punct de vedere tehnic pentru capacități de încărcare de până la 3,75 MW la 3 000 de amperi (A). În prezent, ABB E-mobility și MAN au demonstrat o putere de încărcare de peste 700 kW cu ajutorul tehnologiei de încărcare prototip. Odată cu finalizarea standardului MCS, vor fi deja posibile capacități de încărcare de peste un megawatt. Acest lucru va duce la o îmbunătățire semnificativă a timpilor de încărcare Cu titlu de comparație, stațiile de încărcare actuale cu standardul CCS (Combined Charging System) pot fi utilizate de autoturisme și vehicule comerciale și oferă o capacitate maximă de încărcare de 400 kW la 500 A. Procesul internațional de standardizare pentru sistemul de încărcare de un megawatt ar trebui să fie finalizat în acest an. ABB E-mobility și MAN au contribuit cu expertiza lor la crearea standardului MCS în cadrul asociației industriale internaționale CharIN. Adevărul este că este nevoie de multă energie pentru încărcarea MCS. Atunci când circulă atât de multă energie electrică, infrastructura din spatele punctelor de încărcare vizibile, conexiunile la rețea și cerințele de spațiu, de exemplu, în stațiile de benzină de pe autostrăzi, în parcări sau în stațiile pentru camioane, joacă un rol esențial. Extinderea rețelei și digitalizarea rețelelor nu sunt esențiale doar pentru aprovizionarea viitoare cu energie regenerabilă, ci și o condiție prealabilă pentru infrastructura de încărcare.

Articole similare

Ad