Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Principalele concluzii privind transportul de marfă cu emisii zero în interiorul și în jurul orașelor

IRU și POLIS, care colaborează în cadrul unor proiecte de cercetare și inovare pentru decarbonizarea transportului rutier, au reunit liderii europeni care lucrează pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon în transportul rutier de mărfuri în interiorul și în jurul orașelor și au dezbătut aspecte cheie pe drumul complex către 2050. Aceștia sunt axați pe facilitarea și încurajarea logisticii cu emisii zero în mediile urbane și periurbane.

Grupul de lideri europeni au subliniat apelul la acțiune cu privire la modul în care industria transportului rutier poate deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050. Sectorul european al transporturilor trebuie să navigheze prin complexitatea reducerii amprentei sale de carbon într-un mod pragmatic, dar calea către emisii nete zero este complexă și necesită o abordare colaborativă între o gamă largă de actori, inclusiv autoritățile de reglementare, precum și furnizorii și utilizatorii din industrie.

Printre provocările cheie dezbătute s-au numărat transportul fără fricțiuni al mărfurilor, accesul la consumatori și reducerea poluării atmosferice și fonice.

sursa foto: IRU

Articole similare

Ad