Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU: Scenariile de tranziție la decarbonizare

Uniunea Transporturilor Rutiere Internaționale (IRU) a prezentat scenariile cheie pentru a obține emisii zero de dioxid de carbon pentru transportul rutier comercial, în cadrul conferinței de Dialog Național din Emiratele Arabe Unite, organizată de către Ministerul pentru Schimbări Climatice și Mediu din această țară și Emirates Driving, pe tema obiectivelor climatice și de mobilitate.

Directorul principal al IRU pentru strategie și dezvoltare, Vincent Erard, a declarat: „Industria transportului rutier aflată sub umbrela IRU Green Compact este pe deplin angajată să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, industria trebuie să decupleze consumul de energie de cererea de transport rutier, iar apoi să tranziteze pe termen lung către furnizorii de energie curată, folosind surse alternative de combustibil”.

Nu trebuie omise provocările legate de infrastructură, rolul tehnologiei și inovării și cum să construim încredere și colaborare între diferiți factori interesați. Soluțiile specifice identificate includ vehicule mai eficiente și mai ușoare, cu aerodinamică îmbunătățită, anvelope mai performante, șoferi mai bine instruiți în conducerea economică, servicii telematice, logistică mai bine organizată și digitalizată, vehicule de mare capacitate, puncte de trecere a frontierei mai eficiente și centre de consolidare a încărcăturii, precum și un transport de pasageri mai bine organizat, cu platforme digitale integrate de bilete.

Vincent Erard a evidențiat o strategie de tranziție „duplex” decuplată, spunând: „Putem înjumătăți emisiile de CO₂ din transportul rutier comercial pe termen scurt prin creșterea eficienței, în ciuda creșterii continue a cererii de transport de marfă și pasageri. În același timp, acest lucru ne permite să investim acum în tehnologie și infrastructură pentru combustibili alternativi, în special pentru servicii pe distanțe mai lungi și vehicule grele, pentru a construi o tranziție robustă, practică și economică pe termen mediu, pentru a ne atinge obiectivele generale de decarbonizare.”

Articole similare

Ad