Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia dă startul campaniei “Mâinile pe volan!”

Conducerea cu telefonul în mână crește semnificativ riscul de accident. Chiar și câteva secunde de neatenție pot duce la multe situații periculoase pe șosea.

Acestea sunt mesajele campaniei “Mâinile pe volan” din Polonia, care are ca scop schimbarea abordării șoferilor în ceea ce privește utilizarea telefonului în timpul condusului și, astfel, reducerea la minimum a riscului de accidente cauzate de utilizarea necorespunzătoare a telefonului.

Activitățile poliției sunt desfășurate împreună cu Neptis S.A. – operatorul aplicației Yanosik și Screen Network S.A. Acestea completează acțiunea poliției intitulată “Pe șosea – Privește și ascultă”, un element important al acesteia fiind atragerea atenției participanților la trafic asupra consecințelor distragerii atenției în timpul utilizării drumului. În cadrul campaniei “Mâinile pe volan”, utilizatorii aplicației Yanosik vor primi materiale educaționale sub forma unui chestionar privind consecințele utilizării de către șoferi a unui telefon în timpul condusului care necesită ținerea în mână a unui handset sau a unui microfon. Pentru a răspunde corect la întrebări, aceștia vor primi un certificat de șofer responsabil. La ediția de anul trecut a campaniei, 59.318 șoferi au participat la chestionar, dintre care 42.700 l-au “trecut” corect, iar 11.256 de persoane au distribuit certificatul pe rețelele de socializare. Campania, care se va desfășura pe parcursul lunii martie, va fi susținută de difuzarea unui spot pe ecranele LED ale Screen Network S.A. amplasate în toată țara.

Articole similare

Ad