Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Traficul în perioada Paștelui este restricționat în Ungaria ca în fiecare an, în ciuda unei ferestre cerute de MKFE

Asociația transportatorilor maghiari MKFE anunță că în perioada Paștelui în Ungaria este restricționat traficul pentru camioanele cu o greutate totală maxim admisă mai mare de 7,5 t, care fac transport intern sau internațional, întâi pentru 24 de ore, de pe 28 martie ora 22.00 până pe 29 martie ora 22.00, și apoi pentru 48 de ore, de pe 30 martie ora 22.00 până pe 1 aprilie ora 22.00. MKFE a solicitat ministerului să le ofere transportatorilor o fereastră pe timp de noapte, în care camioanele să poată totuși circula, dar acest lucru încă nu a fost acceptat, deci managerii și șoferii trebuie să fie pregătiți pentru restricțiile normale din fiecare an – iar dacă se modifică ceva în ultimul moment asociația va anunța asta.

În plus, MKFE reamintește că în ultima zi din februarie s-a încheiat scutirea de iarnă pentru vehiculele mai puțin poluante, astfel încât în weekend-urile din lunile de primăvară circulația camioanelor, atât a celor care fac transport intern, cât și a celor care fac transport internațional, este oprită.

Excepțiile de la aceste interdicții sunt camioanele care transportă animale vii, lapte proaspăt, produse lactate, carne și produse din carne proaspete și congelate, produse de panificație proaspete, produse alimentare perisabile, ouă, fructe și legume proaspete, crude, necongelate, neuscate, neprelucrate, cereale etc. sau camioanele descărcate destinate acestor tipuri de produse.

Însă dacă se transportă alimente perisabile trebuie ca ele să apară astfel și în documente și, în cazul anumitor excepții, șoferul trebuie să păstreze la bord anexa 4 la decretul guvernamental maghiar privind restricțiile de trafic, completată de client sau de transportator, iar laturile exterioare ale compartimentului de marfă trebuie marcate cu autocolantul d (alimente perisabile). Sunt scutite de interdicția de a circula în Ungaria și camioanele cel puțin Euro 3 care transportă articole considerate ajutoare umanitare la inițiativa unei organizații umanitare, dar numai în iulie și august, dacă nu afectează traseele enumerate în anexa 3 la regulament și dacă șoferul păstrează la bord anexa 4 la decretul guvernamental, completată de beneficiar sau de transportator.

Articole similare

Ad