Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AXA și Amazon Web Services dezvoltă prima platformă la nivel mondial pentru prevenirea și gestionarea riscurilor B2B

AXA, lider mondial în gestionarea asigurărilor și a activelor, și Amazon Web Services (AWS) intenționează să dezvolte împreună AXA Digital Commercial Platform (DCP) și serviciile software asociate. Aceasta va permite managementul riscului de ultimă generație, consolidând expertiza AXA în asigurări cu puterea tehnologică a AWS, subliniind un pas semnificativ către inovația digitală în industria asigurărilor.

AXA DCP este o platformă sigură de gestionare a riscurilor care combină datele industriale, comerciale și de mediu cu analiza geospațială și tehnologiile gen AI, ajutând clienții la nivel global să își monitorizeze activele și să navigheze riscurile complexe și interconectate, inclusiv dezastrele naturale, întreruperea lanțului de aprovizionare și amenințările cibernetice.

Prin valorificarea capacităților de analiză AWS, AXA intenționează, în următorii doi ani, să pună la dispoziție numeroase servicii pentru clienții existenți și pentru milioane de clienți AWS la nivel global prin intermediul AWS Marketplace și AWS Data Exchange.

„La nivel global, clienții se confruntă cu fenomene meteorologice extreme, atacuri cibernetice și alte șocuri și întreruperi. Considerăm că dezvoltarea rezilienței este mai esențială ca niciodată. De aceea, suntem încântați să lucrăm cu AWS, combinând capacitățile lor tehnologice cu expertiza AXA în domeniul asigurărilor comerciale pentru a dezvolta următoarea generație de informații și servicii de gestionare a riscurilor pentru a ajuta clienții să își valorifice întregul potențial.”,

a declarat Scott Gunter, Chief Executive Officer al AXA XL.

AXA va utiliza Amazon Bedrock, pentru a furniza platformei DCP, un serviciu care oferă o gamă de înaltă performanță de la companii de vârf din domeniul inteligenței artificiale, pentru a oferi clienților corporativi date și analize în timp real, inclusiv seturi extinse de date istorice, pentru a identifica și evalua factorii care ar putea perturba operațiunile sau ar putea avea un impact asupra reputației, siguranței, securității sau performanței financiare.

Aceste informații vor ajuta, la rândul lor, serviciile de prevenire a riscurilor și experții în subscriere și despăgubiri ai AXA să prezică mai bine rezultatele și să reducă riscurile atunci când dezvoltă produse de asigurare.

„Amazon aduce profunzimea experienței și portofoliul larg de servicii de care avem nevoie pentru a le oferi clienților capacități de nivel mondial pentru a-i ajuta să își gestioneze riscurile. Colaborarea AXA cu AWS este parte integrantă a transformării afacerii noastre, care include evoluția asigurărilor tradiționale către prevenirea și reducerea riscurilor. Acest lucru ne va ajuta să profităm mai rapid de noile oportunități de piață, să consolidăm securitatea și să devenim și mai receptivi la nevoile clienților.”,

a precizat Alexander Vollert, Group Chief Operating Officer, Chief Executive Officer, AXA Group Operations.

„AXA este o companie axată pe clienți și suntem încântați să colaborăm cu ei pentru a dezvolta noi modele de afaceri, folosind capacitățile AWS, care vor ajuta companiile din întreaga lume să opereze cu mai multă încredere. AWS va ajuta AXA să sprijine clienții săi de afaceri, creând noi servicii și capabilități sigure și conforme, alimentate de tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială generativă. Experiența Amazon în crearea, operarea și extinderea piețelor va sprijini, de asemenea, AXA să profite de inovația companiilor dincolo de industria serviciilor financiare, oferind mai multe modalități de planificare a incertitudinii.”,

a adăugat Kathrin Renz, vicepreședinte al AWS Industries.

Articole similare

Ad