Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Karsan își consolidează prezența în România cu o comandă de 25 de autobuze electrice pentru Iași

Karsan continuă să își consolideze prezența în România, una dintre principalele sale piețe țintă, după ce a câștigat o nouă licitație prin intermediul distribuitorului său, Anadolu Automobil Rom. Este vorba despre 25 de autobuze electrice e-ATA, de 10 m lungime, care vor ajunge la Iași, până la sfârșitul acestui an.

„Am exportat pentru prima dată e-ATA în România, în 2022, iar aceasta rămâne una dintre cele mai importante piețe pentru noi, parcul de vehicule electrice Karsan ajungând aici la 238 de unități. Interesul față de produsele Karsan este îmbucurător, întrucât suntem unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice care activează pe piața din România”, a declarat CEO-ul Karsan, Okan Baș.

Karsan, care a livrat la finele anului trecut modelul e-ATA de 12 metri și la Chitila, continuă să adauge orașe noi pe harta țării noastre, după ce a înregistrat comenzi pentru alte 36 de autobuze electrice, tot e-ATA, de la Satu Mare, Campuling, Horezu, Teccuci și Petroșani. Și acestea vor fi livrate până la sfârșitul lui 2024. Astfel, Karsan va fi prezent cu vehicule electrice în 28 de locații din România.

Numele e-ATA, care înseamnă „bătrânul familiei“ în limba turcă, definește gama cu cele mai mari modele de autobuze din portofoliul Karsan. Vehiculele pot fi echipate cu diferite pachete de baterii, de la 150 la 600 kWh, pentru o autonomie maximă de până la 450 de km în condiții reale de condus. Mai mult, datorită tehnologiei sale de încărcare rapidă, autobuzele pot fi încărcate între una și patru ore, în funcție de dimensiunea acumulatorului. e-ATA sunt propulsate de motoare electrice amplasate pe roți, ce oferă o putere maximă de 250 kW și un cuplu de 22.000 Nm pentru versiunile de 10 și 12 m, permițând abordarea celor mai abrupte pante. Pentru versiunea de 18 m, puterea maximă de 500 kW conferă performanțe maxime chiar și atunci când vehiculele sunt încărcate la capacitate – 135 de pasageri.

Articole similare

Ad