Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul de lavete industriale reutilizabile Mewa este preocupat de conservarea resurselor

În condițiile în care există atâtea legi și directive europene care reglementează eliminarea deșeurilor și care aduc numeroase provocări atât pentru firmele mici, cât și pentru producătorii industriali mari, compania germană Mewa propune lavete de curățare și promite să se ocupe nu doar de reaprovizionarea clienților, ci și de gestionarea deșeurilor. În plus, așa cum declară reprezentanții săi, în cadrul Mewa nu se produc deșeuri atunci când sunt curățate mașinile, piesele sau utilajele. „Firma noastră asigură respectarea tuturor reglementărilor legale în domeniu și permite ca timpul angajaților clienților noștri să fie alocat pentru alte sarcini, iar costurile și timpul dedicat achizițiilor, depozitării și logisticii să scadă.“

Conduita sustenabilă este un principiu corporativ fundamental pentru Mewa, iar conservarea resurselor reprezintă o prioritate și face parte din strategia sa de mediu, așa cum o dovedește faptul că în peste 100 de ani de activitate a oferit produse durabile, a sporit eficiența energetică, a optimizat consumul de apă și a utilizat detergenți ecologici și lanțuri de aprovizionare cât mai scurte. De exemplu, lavetele de curățare sunt fabricate în Germania și pot fi spălate de până la 50 de ori și apoi reutilizate, timp în care, conform legislației europene, nu sunt considerate deșeuri. De aceea, prin intermediul serviciilor Mewa, și clienții contribuie, indirect, la realizarea obiectivelor legate de sustenabilitate.

Tot în vederea economisirii resurselor, spălătoriile Mewa utilizează căldura de la sistemele de spălare și uscare prin intermediul sistemelor de recuperare a căldurii în mai multe etape, pentru a încălzi apa și spațiile de lucru. Iar utilizarea termică a reziduurilor din spălarea lavetelor economisește milioane de litri de combustibil pentru încălzire în fiecare an.

Mewa folosește cantitatea minimă de apă proaspătă pentru spălarea lavetelor de curățare și toți detergenții sunt biodegradabili, iar pentru a-i folosi în cel mai eficient mod cantitatea și compoziția lor sunt adaptate la gradul de murdărie a textilelor, în timpul fiecărui proces de spălare. În comparație cu metodele tradiționale de spălare, impactul asupra mediului scade astfel cu 85%.

Dar chiar și pașii mărunți făcuți de firme pot contribui semnificativ la sustenabilitate, subliniază reprezentanții Mewa. De exemplu, trecerea de la materialele de unică folosință la lavetele de curățare din material textil și reutilizabile ar putea fi un bun început pentru a reduce cantitățile de deșeuri.Reamintim că noțiunea de reciclare este definită prin Directiva UE privind deșeurile, iar respectarea ei este supravegheată de autoritățile competente din fiecare stat membru.

Articole similare

Ad