Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioanele si autoturismele Volvo se pot avertiza reciproc despre potentialele pericole din trafic

Volvo Trucks introduce un serviciu bazat pe cloud, Connected Safety, care le permite camioanelor si autoturismelor Volvo sa se avertizeze reciproc despre situatiile periculoase intalnite in trafic.
Versiunea Connected Safety pentru autoturisme a fost lansata de Volvo Cars in 2016, iar Volvo Trucks implementeaza acum propria versiune a acestui serviciu. Astfel, cele doua companii isi impartasesc informatii privitoare la siguranta prin intermediul serviciilor cloud. „O colaborare extinsa intre diferiti participanti la trafic reprezinta una dintre cele mai importante solutii pentru imbunatatirea nivelului de siguranta rutiera. Daca mai multe vehicule pot face schimb de informatii in timp real despre starea traficului, riscul de producere a accidentelor se va reduce. Prin Connected Safety, deschidem o poarta spre viitor, cu speranta ca tot mai multi producatori de vehicule ni se vor alatura", afirma Carl Johan Almqvist, Director al departamentului pentru siguranta traficului si a produselor din cadrul companiei Volvo Trucks.
 

Connected Safety este conceput sa trimita avertizari vehiculelor aflate in apropiere, conectate la acest serviciu, ori de cate ori un sofer activeaza luminile de avertizare in caz de pericol.
„Un vehicul oprit pe marginea drumului intr-un unghi cu vizibilitate redusa risca sa fie lovit din spate, coliziune ce poate avea consecinte grave. O avertizare trimisa din timp ofera soferilor tuturor autoturismelor si ocamioanelor din apropiere, aceeasi oportunitate de a incetini, de a adapta viteza de deplasare in functie de starea traficului si de a evita coliziunile", afirma Carl Johan Almqvist.
Pe termen lung, serviciul bazat pe cloud poate fi extins prin functii suplimentare destinate cresterii nivelului de siguranta.
Initial, Volvo Trucks va implementa serviciul Connected Safety pentru autocamioanele noi, in Suedia si Norvegia, unde Volvo Trucks si Volvo Cars detin o cota semnificativa din inmatricularile anuale.

Articole similare

Ad