Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Plata trimestriala a dividendelor a fost adoptata prin lege

Proiectul de lege cu privire la repartizarea trimestriala a profitului intre actionarii unei firme a fost adoptat in Camera Deputatilor. Decizia acorda dreptul asociatilor si actionarilor sa scoata dividende din societate trimestrial, nu doar anual.
“Plata trimestriala a dividendelor este o masura de sprijin pentru antreprenorii din IMM-uri, acestia nemaifiind nevoiti sa astepte un an pentru plata dividendelor. Prin aplicarea acestei masuri, avand in vedere si impozitul de 5% pe dividende, se sustine antreprenoriatul in Romania, incurajand de asemenea si tinerii sa isi deschida propria afacere. Este o masura concreta care ar trebui continuata de altele de simplificare, digitalizare, debirocratizare, acestea fiind adevaratele nevoi ale IMM-urilor iar nu modificarea continua a Codului Fiscal sau alte modificari menite sa bulverseze mediul de afaceri”, a declarat Florin JIANU, presedinte CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania).
 

In prezent, dividendele se platesc anual, iar plata dividendelor in avans constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Articole similare

Ad