Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Record de vanzari pentru Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi in primele sase luni

Renault-Nissan-Mitsubishi, cea mai mare alianta din domeniul auto, a anuntat, recent, ca vanzarile totale in cadrul aliantei au crescut cu 5,1% la un record de 5.538.530 de unitati in primele sase luni ale anului. Cresteri s-au inregistrat inclusiv in segmentele electric si hibrid electric.
 

Renault a raportat o crestere a vanzarilor la modelele Clio, Captur si Scenic, in timp ce Dacia a inregistrat un record in privinta primei parti a anului, potrivit unui comunicat de presa. La randul sau, Nissan a inregistrat cereri pentru modelele Note, Serena, X-Trail si Qashqai, in timp ce volumele Mitsubishi Motors au fost ridicate de vanzarile noului Eclipse Cross si XPANDER. Atat Renault, cat si Nissan au raportat o cerere in crestere in privinta modelelor electrice, cu Renault inregistrand o cota de piata in Europa de 21.9%, in timp ce pe segmentul LCV modelele ZOE si Kangoo Z.E. detin 38%. La Nissan, cererea pentru noul LEAF a contribuit la vanzarea a peste 47.000 de vehicule electrice in prima jumatate, fiind cel mai bine vandut model in Europa in prima parte a anului, cu peste 18.000 de inregistrari. Nu in ultimul rand, mai scrie sursa citata, Mitsubishi Motors ramane lider de piata in segmentul PHEV SUV, cu al sau Outlander hibrid-electric.
In cadrul unui plan pe sase ani, Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi estimeaza vanzari combinate de peste 14 milioane de unitati pana la finalul anului 2022, in crestere cu 30% de la 10.6 milioane de unitati comercializate in 2017.

Articole similare

Ad