Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Protest de amploare al transportatorilor in Bucuresti, pe 22 februarie 2019

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va organiza pe 22 februarie 2019 un protest de ampoare in Capitala, cu scopul de a aduce legislatia din transporturi pe drumul cel bun. La protest vor participa aproximativ 5.000 de patroni si angajati ai companiilor de transport, veniti din toata tara pentru a sustine revendicarile ce privesc atat transportul de marfuri, cat si cel de pasageri. In special pe transportul de calatori situatia este foarte dificila, in conditiile in care atribuirea noilor programe de transport judetean si interjudetean, in baza acte normative recent adoptate, va crea cu siguranta haos.
 

Update:
 

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a decis reluarea protestelor la nivel national, incepand cu a doua jumatate a lunii februarie, dupa ce solicitarile repetate de a se intalni cu reprezentantii Guvernului Romaniei pentru a discuta situatia dificila in care se afla transporturile rutiere nu au primit un raspuns favorabil. Pe agenda FORT sunt revendicari extrem de importante, cum ar fi dezvoltarea responsabila a infrastructurii de transport si respectarea termenelor lucrarilor contractate, renuntarea de la 1 februarie 2019 la supraacciza aplicata carburantilor, constituirea urgenta, impreuna cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, in cadrul Guvernului, pentru monitorizare si interventie legislativa la nivel European, modificarea urgenta a legislatiei transporturilor pentru combaterea activitatilor ilegale din domeniu, precum si anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 980/2011.
Conform datelor statistice ale Bancii Nationale Romane, transporturile autohtone au avut un aport semnificativ in balanta de plati a Romaniei, contributia acestui sector fiind de aproximativ 6 miliarde de euro (transporturile doar ca activitati de export de servicii). „In plina dezbatere europeana a noilor modificari legislative aplicabile sectorului de transporturi la nivelul UE si in contextul in care Romania detine Presedintia Consiliului Europei, Guvernul se “intoarce cu spatele” la solicitarile transmise si refuza dialogul, in timp ce Ministerul Transporturilor se afla sub o conducere interimara dupa ce a «beneficiat» de prestatia unui ministru care a generat un intreg haos in acest sector de activitate”, se arata intr-un comunicat FORT.
Din cauza faptului ca nici pana la aceasta data Guvernul nu a dat curs solicitarii de dialog, conducerea FORT a decis reluarea protestelor la nivel national, incepand cu organizarea unei ample manifestari in Piata Victoriei, in data de 21 Februarie. La protest vor participa reprezentanti ai tuturor asociatiilor de transportatori membre FORT, care se vor deplasa la Bucuresti cu mijloace de transport marfuri si pasageri, oprind activitatea pentru o perioada nedeterminata. FORT isi reafirma in continuare dorinta de a dialoga cu Guvernul Romaniei, in incercarea de a gasi cele mai bune solutii pentru supravietuirea si dezvoltarea acestui sector de activitate, actiunile de protest anuntate in luna februarie reprezentand ultima solutie.
ebruarie. La protest vor participa reprezentanti ai tuturor asociatiilor de transportatori membre FORT, care se vor deplasa la Bucuresti cu mijloace de transport marfuri si pasageri, oprind activitatea pentru o perioada nedeterminata. FORT isi reafirma in continuare dorinta de a dialoga cu Guvernul Romaniei, in incercarea de a gasi cele mai bune solutii pentru supravietuirea si dezvoltarea acestui sector de activitate, actiunile de protest anuntate in luna februarie reprezentand ultima solutie.

 

Articole similare

Ad