Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACEA are un nou director general

Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA) anunta numirea lui Eric-Mark Huitema ca nou director general, incepand cu 1 octombrie. Acesta il va inlocui pe Erik Jonnaert, care renunta la functia de secretar general, dupa sase ani.
Olandezul Eric-Mark Huitema (55 de ani) se alatura ACEA dupa ce a condus la nivel global directia de transport inteligent din cadrul IBM. Anterior a lucrat in sectorul IT, inclusiv pentru start-up-ul Chello Benelux, la care este co-fondator, EDS International si Philips Electronics. „Deoarece viitorul industriei auto este conectat si digital, experienta noului director va fi extrem de relevanta pentru a putea traversa transformarile majore care vor urma”, a punctat presedintele ACEA si presedintele consiliului de administratie al grupului PSA, Carlos Tavares, adaugand : „in numele consiliului de administratie al ACEA, as dori sa ii multumesc lui Erik Jonnaert pentru angajamentul neobosit si intens catre asociatie si industrie din ultimii ani.”

Eric-Mark Huitema, care a studiat chimia tehnica la Universitatea Delft si administrarea afacerilor si vanzarilor la INSEAD, a declarat: „este un moment foarte interesant pentru a prelua conducerea ACEA. Astept cu nerabdare sa ajut industria sa faca fata noilor provocari, asigurandu-ma, in acelasi timp, ca asociatia isi va mentine pozitia de top pe scena mondiala.”

Articole similare

Ad