Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Covid-19: Transportul ne ajuta sa mergem mai departe

Coalitia #transportisessential4all
Sectorul transporturilor joaca un rol crucial in furnizarea de bunuri, in special medicamente, dispozitive medicale, produse alimentare si alte produse esentiale pentru a depasi aceasta criza. Sectorul transporturilor se dovedeste a fi, de asemenea, un instrument vital acum, cand multi cetateni europeni au mobilitatea restrictionata.
Nu mai putin de 33 de asociatii de transport rutier, aerian si feroviar, printre care Clecat, FTA, UETR etc. si-au unit vocile intr-o declaratie comuna pentru a sublinia rolul cheie pe care il joaca transportul si logistica in furnizarea de bunuri esentiale in aceasta perioada critica. 
Ele au cerut respect si sprijin pentru toti lucratorii din lantul de aprovizionare pentru a putea continua serviciile de transport si pentru a mentine circulatia marfurilor si repatrierea cetatenilor fara probleme, jucand astfel un rol major in a ajuta cetatenii europeni sa depaseasca aceasta criza.
Asociatiile au mai solicitat statelor membre sa permita trecerea la frontiera fara probleme pentru transportul de marfuri, atat in interiorul UE, cat si cu tarile terte, deci sa sprijine pe deplin infiintarea de „culoare verzi“.
Prin actiunile comune luate sub sloganul #transportisessential4all pentru a preveni raspandirea COVID-19, ele invita si statele membre sa-si coordoneze masurile si sa urmeze recomandarile Comisiei Europene. Colitia a mai subliniat ca sectoarele de transport si logistica se bazeaza pe o forta de munca fizica si solicita CE si statelor membre sa faciliteze mobilitatea acesteia, inclusiv repatrierea fortei de munca din transporturi. 
„Sunt recunoscatare tuturor celor din sectorul transporturilor pentru angajamentul lor continuu si mobilizarea fara precedent pentru a ajuta la combaterea coronavirus“, a postat comisarul european Adina Valean pe contul de Twitter, referitor la initiativa celor 33 de aociatii.

Articole similare

Ad