Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P&O Ferries concediaza peste 1.000 de angajati

Pentru a face fata reducerii de activitate, P&O Ferries concediaza 1.100 de angajati. Un purtator de cuvant al operatorului din Marea Britanie a declarat ca „dimensionarea corecta” a afacerii a fost necesara pentru a crea o companie viabila si durabila. P&O Ferries lucreaza acum la concedierea a 614 de angajati de pe linia Dover-Calais, iar alti 122 de lucratori de pe liniile dintre Hull, Zeebrugge si Rotterdam este posibil sa isi piarda si ei locul de munca. Restul concedierilor anuntate vor fi din randul ofiterilor si personalului de pe tarm ale acelorasi rute.

In aprilie, 1.100 dintre angajatii companiei au fost inclusi in schema de plati a guvernului britanic, deoarece a fost suspendat serviciul de pasageri pe ruta Dover-Calais. Secretarul general al sindicatului RMT, Mick Cash, a spus ca a fost „complet rusinos” ca P&O sa fie tinuta pe linia de plutire de contribuabili, dupa ce uniunea a cerut ca societatea sa fie pusa in proprietatea publica.
 
P&O Ferries a declarat ca a inceput o perioada de consultare, subliniind ca a lucrat cu partile interesate pentru a aborda impactul pierderii activitatii de transport de pasageri de la inceputul focarului de coronavirus. „Acum este clar ca dimensionarea corecta a afacerii este necesara pentru a crea un transport feroviar P&O viabil si durabil.” Compania a fost achizitionata de operatorul portuar DP World in 2019.

Articole similare

Ad