Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Banca Transilvania: Circa 500 de dosare aprobate din peste 22.000 de firme

Banca Transilvania (BT) a contactat peste 12.000 de clienti si a aprobat aproape 500 de solicitari de credit, din cele peste 22.000 de firme care au ales BT, a anuntat luni banca.
Potrivit sursei citate, din cele aproximativ 60.000 de firme care au aplicat in cadrul programului IMM Invest, peste 22.000 au ales Banca Transilvania.

„Sugestia BT este ca mecanismul de subventionare a dobanzii sa fie de tipul x luni de la aprobarea garantiei IMM Invest, mai degraba decat pana la o data fixa (31 decembrie) pentru ca acest ajutor sa fie primit in aceleasi conditii de fiecare business care intra in program, indiferent de momentul aprobarii”, a declarat Tiberiu Moisa, director general adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania, citat de Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, la Banca Transilvania, in jur de 1.500 de persoane din echipa se ocupa prioritar de IMM Invest. Reprezentantii bancii sustin ca au fost cooptate si alte departamente si au fost reorganizate fluxurile obisnuite. Banca recomanda antreprenorilor sa fie atenti la investitiile planificate, pentru a face pasul spre IMM Invest doar daca au incredere in business. Reprezentantii BT au in vedere, la analiza dosarului de credit, performanta financiara a firmei, calitatea, reputatia persoanelor care au construit businessul, precum si garantiile.
 
"Banca Transilvania are un plafon de 3,4 miliarde de lei", se mai spune in comunicat. IMM Invest este cel mai mare program de sustinere a IMM-urilor din Romania din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt urmatoarele: statul asigura pana la 90% din valoarea creditului, dobanda creditelor este subventionata integral de stat cel putin pana la final de an, zero comisioane legate de garantia statului, zero comision de rambursare anticipata a creditului, iar perioada de acordare a garantiei este de pana la 72 de luni.

Articole similare

Ad