Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Supply chain, analiza de la A la Z

Cu ocazia celei de-a doua editii a congresului Translog Connect, organizat la Budapesta, la finalul lui noiembrie, anul trecut, cateva sute de specialisti din domeniul logistic din Europa Centrala si de Est si din statele CSI au realizat o analiza detaliata a tuturor solutiilor ce pot fi aplicate pentru o administrare optima a proceselor din supply chain. In ultima perioada industria logisticii a stat sub semnul volatilitatii si al imprevizibilului, iar in aceste conditii alegerile consumatorului au fost dictate de pret.

Pentru a face fata acestor provocari, cresterea flexibilitatii supply chain-ului si reducerea costurilor reprezinta o provocare-cheie ce trebuie depasita.

Discutiile congresului Translog Connect s-au bazat pe furnizarea de solutii, sustinute prin studii de caz, menite sa furnizeze participantilor idei ce pot fi puse in aplicare in propriul business. Studiile de caz au subliniat importanta unui supply chain flexibil in aceasta perioada dinamica, dar nesigura si volatila, a mediului de afaceri si administrarea eficienta a lantului. Nici solutiile pentru optimizarea segmentului de transport si distributie nu au fost excluse. Lucrarile conferintei au fost completate de vizite la fabricile Audi si Coca-Cola din apropierea capitalei Ungariei.
„70-80% din corpul uman este apa, iar toata aceasta cantitate este reinnoita la fiecare sase saptamani. Asa se intampla si cu procesele din supply chain“, a explicat Jos Marinus, presedintele ELA. „Prin ELA (Asociatia Europeana de Logistica), care este de fapt o asociatie de asociatii, reusim sa setam noi standarde pentru logistica, ce au aceeasi valoare la nivel mondial.“
Potrivit acestuia, multe dintre ideile si produsele folosite astazi in logistica sunt luate ca atare de jucatorii din industrie, insa sub o forma sau alta exista de zeci de ani. Revolutia industriala a fost primul pas in logistica, pentru a oferi trenul si vaporul. 1925 este anul de referinta pentru transporturi, cand a fost construit primul camion de distributie.

Articole similare

Ad