Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se reiau constructiile de parcuri industriale

Dezvoltatorii ar putea incepe constructia parcurilor industriale amanate de cativa ani, din cauza instabilitatii economice, in prezent proiecte de 70.000 m2 fiind in stadiu de planificare din cauza dificultatilor obtinerii finantarilor, potrivit CBRE Romania.
 

„Sectorul industrial a inregistrat anul trecut o majorare a cifrei de afaceri cu 3,1% comparativ cu 2011 si a reprezentat un sfert din ponderea totala a PIB-ului Romaniei, ceea ce demonstreaza un interes tot mai crescut pentru aceasta zona, motiv pentru care ne asteptam ca anul acesta dezvoltatorii sa demareze proiecte de parcuri industriale amanate de cativa ani, pe fondul unei stabilitati economice si politice”, a explicat Marian Orzu, head of industrial department CBRE Romania. Anul acesta chiriasii vor cauta spatii eficiente si se vor indrepta cu precadere catre proiectele construite la cerere (build-to-suit), in cladirile optimizate pentru profilul lor de activitate. De altfel, stabilizarea chiriilor ii va face pe chiriasii din spatiile mai putin performante sa se indrepte catre cele de clasa A.
Proiectele logistice si industriale din provincie, cu data de finalizare in 2013 si 2014, totalizeaza 144.000 m2, la care se adauga 70.000 m2 spatii aflate doar in stadiu de planificare din cauza dificultatii obtinerii finantarii, potrivit CBRE Romania.

Articole similare

Ad