Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Calitate prin operatiuni minimum automatizate

Aproape intregul flux tehnologic din fabrica de mezeluri Meda, de la aprovizionare cu materii prime, transare, prelucrare, umplere, packaging si livrare, se desfasoara manual, insa sub temperatura controlata si cu un sistem exact de trasabilitate.

La inceput, fabrica Meda Prod din Bucuresti era o carmangerie foarte mica ce producea de la cateva sute de kilograme pana la maximum o tona pe zi si distribuia marfa numai in Bucuresti.
 

In 1998 au fost demarate lucrari de extindere si de modernizare, moment la care a primit si actuala denumire. „Dupa preluarea fabricii de catre actualul actionariat, compania a ajuns in 2008 pe locul al cincilea, iar in 2009 pe locul al patrulea pe piata de profil”, a explicat Victor Arnautu, director de achizitii in cadrul Meda Prod.
Meda Prod detine in prezent trei puncte de lucru, in Bucuresti, Arad si Turda. Cu numai trei marci in portofoliu, divizate in opt grupe – Meda, Medalis (specialitati) si Numai bune (produse traditionale de categorie medie) – Meda Prod ocupa in prezent pozitia a sasea (dupa cota de piata) intre jucatorii de pe piata de mezeluri. Produsele companiei se gasesc in majoritatea IKA si in magazinele din comertul traditional, dar ajung si la export in tari precum Spania, Italia, Franta si Cipru, cu posibilitati de extindere si in Marea Britanie si SUA. Intre cele mai bine vandute produse se situeaza crenvurstii din piept de pui, unde firma e lider de piata in ultimii 10 ani, aceste produse castigand consumatorii prin gust si printr-o membrana naturala, foarte scumpa, pe o piata in care majoritatea producatorilor opteaza pentru membrana artificiala, neincadrand acest produs ca specialitate, ci ca produs mediu. „Politica initiala era de a oferi numai produse din gama medie si superioara, cu un termen de valabilitate ce nu depasea 15 zile”, a mai spus Victor Arnautu.

Productie pentru maximum doua zile, fara stocuri
Meda Prod detine in prezent doua depozite in Turda si Arad, urmand sa fie dat in folosinta un al treilea la Bacau, iar forta de distributie acopera 32 de judete ale Romaniei. Livrarile se fac catre mai mult de 1.000 de magazine mici si mari, acoperind astfel 100% din intreaga tara. Parcul logistic cuprinde peste 50 de camionete de 3,5 si 4,5 t, iar distributia directa se face in 28 de judete, celelalte patru fiind acoperite de parteneri distribuitori.
Fabrica din Bucuresti produce intre 30 si 40 t/zi sau circa 12.500 t de mezeluri pe an, dar numai pe comanda. „Nu detinem produse pe stoc, producem pentru maximum doua zile, in functie de comenzi. Aprovizionarea incercam s-o facem just in time, de obicei cu sprijinul furnizorilor nostri straini”, a punctat Victor Arnautu, completand: „furnizorii romani stiu ca avem un ritm de aprovizionare zilnic, in cantitati mari fiind necesare sase tipuri de produse: pulpa proaspata cu taietura rotunda (fara prea mult os), cotletul fara os, ceafa de porc, slanina tare, gusa, piept de porc, piept de pui si carne de vita”.  …

Articole similare

Ad