Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutiile personalizate domina

Presati sa scada costurile permanent, operatorii logistici, producatorii si alti operatori de spatii de depozitare au solicitat furnizorilor de solutii software de logistica pachete intregi si personalizate pentru tipul de operatiuni desfasurate pentru ca functionalitatile sa se plieze perfect pe produse.
 

Criza nu a dus doar la scaderea puterii de cumparare si diminuarea volumelor de marfa, ci a determinat operatorii logistici sa acorde mai multa atentie costurilor. Cea mai buna solutie pentru optimizarea operatiunilor, si evident reducerea costurilor, a fost implementarea aplicatiilor WMS, PoD (Proof of Delivery) etc.
„In urma cu cativa ani nu era obligatorie trasabilitatea marfurilor in depozit si nici nu se punea accent pe vanzari“, a explicat Oszkar Bara, Chief Technology Officer Aptus Software, mentionand ca lipsa unor produse care sa acopere aceste probleme a reprezentat o oportunitate pentru companie, care a intrat in 2009 pe piata WMS. Aptus Software a aparut pe piata in 2007, insa la inceput a fost furnizor de sales force automation si solutii prin care se puteau prelua comenzi pe teren de catre agentii de vanzare ai firmelor de distributie.
Dupa un inceput incert, 2013 s-a dovedit un an foarte bun pentru cererea de solutii WMS. „Aceasta explozie a numarului de proiecte se datoreaza fondurilor europene asteptate in domeniul IT de peste doi ani, dar si maturizarii pietei, care a realizat ca iesirea din criza nu se face asteptand ca altii sa ia decizii, ci prin eficientizarea activitatilor in cadrul fiecarui sector. 2009 a fost cel mai slab an de la debutul crizei, iar cei mai multi clienti noi si cele mai complexe proiecte au fost realizat in 2013“, a declarat Edward Petrescu, director general Axes Software, companie infiintata in 2005, avand ca obiect principal de activitate oferirea de solutii IT pentru companiile care activeaza in domeniul logistic si depozitare. Solutiile xTrack sunt dezvoltate in-house. 2014 va fi anul implementarilor solutiilor WMS, este de parere reprezentantul Axes Software. „Se vor finaliza proiecte construite prin fonduri europene, in primul rand, iar numarul clientilor care apeleaza la astfel de finantari va fi, de asemenea, in crestere. In general, sunt optimist in ceea ce priveste 2014. Vor exista atat implementari noi, cat si imbunatatiri ale proiectelor deja existente si dezvoltari“, a mai spus Edward Petrescu.

Piata intelege nevoia de optimizare
Piata a inceput sa se maturizeze si sa inteleaga atat valoarea solutiilor implementate pentru optimizarea activitatii, cat si rapiditatea cu care se amortizeaza investitia, iar de ceva vreme a crescut si interesul pentru solutiile de previzionare si planificare. Parteneriatul pe care Aptus l-a semnat cu Manhattan Associates a schimbat strategia companiei, acum putand fi vizati si clientii considerati mai putin accesibili.
„Aveam cunostintele necesare, dar nu si cele mai potrivite produse. Acum avem expertiza globala“, a mai explicat Oszkar Bara. Desi solutiile …

Articole similare

Ad