Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Increderea in Arad, reconfirmata

Gefco a inaugurat la jumatatea lui noiembrie noua sa platforma logistica din Parcul Industrial Cefin din Arad, care are 2.000 m2, a obtinut certificarea ISO 9001 si va fi extinsa in curand prin inceperea a doua noi proiecte de amploare in zona. Compania avea inca din 2007 un centru de cross dock in Arad, dar a decis sa inceapa sa opereze aici un centru de distributie pentru vestul tarii, in vederea reducerii costurilor si a timpilor de livrare.

Depozitul de clasa A, de 11 m inaltime, are patru rampe de incarcare/descarcare, 500 de pozitii pe raft, panouri de izolare termica, sprinklere in tavan si sisteme de control al temperaturii si umiditatii, de monitorizare video – a portilor si exterioara – si de detectare a incendiilor.
 

„Depozitul arata exact ca cel din Joita (langa Bucuresti) si chiria nu este decat cu 5% mai mica, deoarece terenul in Arad este ceva mai ieftin decat in Bucuresti“, arata Christophe de Korver, directorul general Gefco Romania.
La final de an erau ocupati 1.500 din cei 2.000 m2.
Deschiderea noului centru face parte din strategia de dezvoltare a operatiunilor logistice in vestul tarii, unde compania are numerosi clienti industriali.
Pana de curand, Gefco avea la Arad un centru de cross dock, care s-a transformat intr-o platforma logistica in toata regula deoarece, asa cum considera Christophe de Korver, un singur depozit nu e suficient pentru o distributie eficienta in Romania si pentru a ajunge oriunde in 24 de ore in ciuda infrastructurii proaste. Astfel ca e de preferat sa ai un depozit la Bucuresti, unde consumul e foarte mare, si unul in vest, firmele de profil alegand mai ales Timisoara/Arad sau Cluj-Napoca. Si astfel se reduce numarul de kilometri parcursi de camioanele de distributie, dar clientii trebuie sa aiba stocuri mai mari. Aradul a fost ales si pentru ca este nodul de legatura cu Europa de Vest, dar si pentru ca aici a fost gasit un spatiu care „raspunde la cele mai inalte cerinte de calitate ale clientilor nostri“. Depozitul se afla in zona industriala de sud a orasului, langa Coridorul IV pan-european, deci este accesibil camioanelor si permite distributia usoara a marfurilor in vestul tarii.
Agentia Gefco Arad are linii directe zilnice si in tara, si in strainatate, cu agentiile Gefco din Joita, Budapesta, Trnava si Bruchsal, dar nu va servi si extinderii companiei spre estul Europei. „Pentru asta trebuie sa ne gandim la o solutie in estul sau nordul tarii si Bacaul pare cea mai potrivita locatie.“ Un alt punct strategic in Romania pentru Gefco este Constanta, deoarece „solutiile multimodale pe Marea Neagra vor fi viitorul si poti astfel sa ajungi in Rusia trecand prin Ucraina, Republica Moldova si Transnistria“.
Christophe de Korver estimeaza ca agentia din Arad, fara sa se ocupe tot spatiul, va avea in 2014 o cifra de afaceri de circa 200.000 de euro numai din depozitare.

Articole similare

Ad