Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Plus de lichiditati din optimizarea stocurilor

Reducerea stocurilor a venit ca un reflex pentru producatori, distribuitori si logisticieni imediat dupa declansarea crizei. Aceasta masura, teoretic, este una benefica, insa, de multe ori, a dus la disponibilitatea redusa a produselor la raft. Acum, reducerea stocurilor a devenit obisnuinta, chiar daca perioada dificila a mai trecut. Jucatorii de pe piata si-au dat seama ca optimizarea trebuie continuata, insa problema echilibrarii stocurilor, in conditiile mentinerii calitatii serviciului, ramane. Pentru a rezolva acest neajuns, Slimstock, un nume important in Europa pe segmentul gestionarii stocurilor, intra acum si in Romania cu solutia Slim4, care se adreseaza acelor industrii unde stocurile dinamice sunt imperative: automotive, farma, retail s.a.
 

Compania a fost fondata acum 20 de ani si in prezent are peste 600 de clienti in 18 tari si s-a concentrat asupra dezvoltarii de solutii pentru managementul stocului din depozite, dar si din magazine/puncte de vanzare. „Nu ne-am extins pe alte segmente de produs, cum ar fi cele pentru managementul depozitului sau al flotei, pentru ca am preferat sa ne concentram pe ce stim sa facem cel mai bine, managementul stocului. Daca te extinzi spre multe alte directii se poate ca toate sa fie facute la nivel mediu, pe cand noi vrem sa fim cei mai buni. Dar cooperam cu alte companii care dezvolta alte tipuri de sisteme, cum ar fi Ortec, in Romania. Este foarte bine ca avem un singur tip de produs pentru ca, daca am avea si alte sisteme, toti ceilalti furnizori ne-ar fi competitori si nu am putea avea parteneriate cu atat de mult succes, in cadrul carora sa formam si sa oferim o solutie completa“, explica Eric van Dijk, CEO Slimstock.
Pachetul software complet, Slim4, care a fost adus si pe piata romaneasca, presupune prognozarea, planificarea cererii si gestionarea stocului, astfel incat sa rezulte valori si volume optime si calitate ridicata a serviciului prin faptul ca se asigura disponibilitatea produsului atunci cand este nevoie de el si, foarte important, se reduce si volumul de munca, in medie cu 25%. In acelasi timp, se micsoreaza – in unele cazuri se injumatateste – si necesarul de resurse pentru controlului stocului, sistemul integrand partea de previzionare si de management al cererii, ceea ce reduce costurile cu aprovizionarea.
Deja exista un prim client, Uniprest, dar sunt multi alti potentiali clienti aici. „Avem multi clienti in Olanda, Germania, Franta, care sunt prezenti in Romania sau au furnizori aici. Cunoastem foarte bine pietele unde avem cei mai buni clienti si stim unde am putea avea cele mai bune rezultate impreuna cu ei“, a explicat Eric van Dijk, care crede ca pana la finalul anului compania va avea cel putin patru clienti importanti.

Management dinamic al stocurilor
In opinia lui Eric van Dijk „sistemele traditionale care cuprind toate palierele din depozit functioneaza la nivel static, pe cand sistemul nostru de management al stocului este dinamic. …

Articole similare

Ad