Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Acum si cu transmisie hidrostatica

Grupul Toyota Material Handling (TMH) lanseaza in primavara acestui an noul stivuitor Tonero cu transmisie hidrostatica pentru piata europeana. Echipamentul are capacitati de ridicare de 2 si 2,5 t si ofera performante deosebite in ceea ce priveste productivitatea, mentinand aceleasi standarde de siguranta si confort. Primele livrari in tara noastra au fost facute dupa jumatatea lui martie a.c.

Noul stivuitor este un echipament deosebit, care combina motorizarea japoneza cu sistemul de transmisie fabricat in Germania. Toyota Tonero HST pune operatorul in centrul atentiei, oferind practic o alternativa la gama de stivuitoare cu convertoare de cuplu.
 

Printre avantajele transmisiei hidrostatice se numara acceleratia puternica, autofranarea la eliberarea pedalei de acceleratie sau schimbarea directiei de mers, dar si autoaccelerarea la ridicare, aceasta din urma permitand manipularea rapida a incarcaturii.
Tonero este propulsat de motorul diesel Toyota, al carui consum conform ciclulului VDI – este de 3,6 l/ora. Echipamentul, avand greutatea proprie de 3.290 kg, poate ridica marfuri de pana la 2,5 t, iar viteza maxima de deplasare cu incarcatura/fara sarcina este de 19 km/ora. Ridicarea furcilor pana la inaltimea maxima de operare de 6.500 mm se face in 0,56 m/s cu incarcatura, respectiv in 0,6 m/s fara incarcatura. Viteza de coborare a furcilor este neschimbata in functie de sarcina, fiind de 0,5 m/s.

Sisteme performante de asistenta
Standardele de calitate si siguranta in operare Toyota raman neschimbate la modelul cu transmisie hidrostatica, la fel ca pentru intreaga gama Tonero: stabilitate foarte buna gratie sistemului activ al stabilitatii (SAS) incorporat si centrului de greutate coborat, vizibilitate excelenta de jur-imprejurul echipamentului, pentru o manipulare in siguranta a incarcaturii, si fiabilitate in timp, asigurata de tehnologia de productie de traditie a Toyota (TPS).
Echipamentul este prevazut cu functia de oprire in rampa, pentru o siguranta sporita a operarii, franare automata in momentul in care este ridicat piciorul de pe pedala de acceleratie („accel off braking”), frana de parcare electrica, frane-disc cu discuri umede care nu necesita mentenanta (optional) si posibilitatea de pre-setare a acceleratiei si …

Articole similare

Ad