Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica laptelui cere un nivel ridicat de performanta

Cu o traditie de peste 40 de ani in fabricarea produselor lactate, Covalact a ajuns sa aiba peste 500 de angajati la fabricile din Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc si sa realizeze o cifra de afaceri de peste 32 de milioane de lei. La succesul companiei a contribuit lansarea brandului „Covalact de tara“, in 2010, care a facut ca produsele companiei sa fie distribuite cu succes catre clientii din intreaga Romanie. Asta a necesitat dezvoltarea corespunzatoare a structurii logistice si de distributie, operatiuni pe care producatorul le asigura in continuare printr-un departament propriu, externalizarea fiind inca departe de a putea fi luata in considerare in conditiile pastrarii acelorasi indicatori de performanta.
 

Infiintata in 1969, cu numele de „Intreprinderea de Colectare si Industrializare a laptelui Covasna“, Covalact a fost printre primele companii care s-au constituit ca societate pe actiuni cu capital majoritar de stat in 1990. In 2007 a existat un punct de cotitura, cand compania a fost preluata de fondul de investitii SigmaBleyzer, care ulterior a achizitionat fabrica din Miercurea Ciuc. De atunci s-au investit mai mult de sapte milioane de euro in capacitati de productie, logistica si promovare.
Un alt moment important in istoria Covalact a fost 2010, cand a fost creat brandul „Covalact de tara“, sustinut de un proiect de extindere a distributiei. Cu alte cuvinte, de la un brand distribuit local in 2007, acesta a devenit unul national, prezent atat in marile magazine, cat si la micii comercianti.
Compania Covalact se afla acum in primele sase locuri in topul producatorilor din industria lactatelor si anul trecut a ajuns la o cifra de afaceri de circa 32 de milioane de euro.

Aproape 2.000 m2 de depozitare
Reteaua logistica a Covalact se compune din trei depozite de distributie: unul in Miercurea Ciuc, aferent fabricii de aici, unul la Sfantu Gheorghe si altul inchiriat la Bucuresti. Depozitul din Miercurea Ciuc are 200 m2 si o capacitate de 200 de paleti, echivalentul a 100 t de produs finit, iar cel din Sfantu Gheorghe este de 1.000 m2, cu o capacitate de 1.200 de paleti, echivalentul a 600 t de produs finit. Aici activitatile sunt cele standard specifice unui depozit de distributie, de receptie marfa, depozitare, picking si expeditie. Atat in depozit, cat si pe intreg lantul de distributie, se asigura o temperatura controlata cuprinsa intre 2 si 4 oC, garantarea lantului de frig fiind un element extrem de important in domeniul lactatelor.
Materiile prime sunt, pe de o parte, laptele crud colectat, iar pe de alta parte, alte materiale si materii prime care intra in componenta produselor finite.
La depozitele de produse finite, activitatea este continua, 7/7, si se lucreaza in trei schimburi. Activitatea este, de asemenea, permanenta si la colectarea de lapte, care se face 365 de zile pe an.
Laptele este colectat din zona Harghita-Covasna, de la fermele partenere. „Avem parteneriate pe termen lung cu fermierii din aceasta zona, …

Articole similare

Ad