Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sase solutii isi disputa suprematia pentru eficienta in supply chain

Revista Tranzit organizeaza in premiera un concurs pentru desemnarea celei mai eficiente si mai inovative solutii din supply chain, implementate in ultimul an de companiile de transport, logistica si distributie. Juriul, format din o parte din managerii celor mai eficiente companii de transport si logistica din Romania, premiati de revista Tranzit pentru rezultatele deosebite din anul financiar 2013, alaturi de un manager cu foarte multa experienta din retail, au desemnat castigatorul dintre trei solutii software (iSYS Software, Windsoft si Transporeon), aplicatiile unei burse de transport (Trans.eu), o semiremorca Krone cu podea dubla si o solutie de collaborative supply chain propusa de CHEP. Anuntul solutiei castigatoare va fi facut in cadrul conferintei Tranzit cu tema „Collaborative Supply Chain – un mijloc eficient si ieftin de reducere a costurilor“, care va avea loc pe 25 martie, la Hotelul Crowne Plaza (Bucuresti).

 

CHEP – Collaborative Transportation
Din cauza pretului in continua crestere al motorinei (in urma cu cativa ani), Carrefour, Procter&Gamble si CHEP, impreuna cu Nestle Waters si Coca-Cola au decis sa imparta costurile si organizarea transporturilor pe piata din Italia, care este foarte fragmentata. Sunt 91.000 de transportatori, avand in medie 1,7 camioane/firma.
Programul Collaborative Transportation, initiat de CHEP, maximizeaza productivitatea si asigura economii de costuri atat pentru CHEP, cat si pentru clientii sai. Programul reduce, de asemenea, emisiile de carbon, ca rezultat al reducerii numarului de curse. Odata cu implementarea programului, costurile au fost diminuate cu 23%, iar emisiile de dioxid de carbon, cu 18%, gratie scaderii numarului de kilometri parcusi pe gol. Negocierea serviciilor de transport se face, de regula, de catre cel mai bine pozitionat producator/retailer din alianta, pentru a obtine cele mai bune conditii.
In prezent, CHEP colaboreaza la nivel european cu peste 50 de companii in cadrul unor asemenea programe de collaborative transport. Gratie acestei initiative, CHEP a economisit 2,9 milioane de kilometri pe an la nivelul intregului sau lant logistic, reducand emisiile de dioxid de carbon cu 2.340 mt (1 mt=1.000 kg).
CHEP a pornit ca furnizor de servicii de management de ambalaje, iar beneficiile proiectului sunt reprezentate si de utilizarea unor paleti inovatori, foarte rezistenti si proveniti din paduri replantabile, in cel mai eficient mod cu putinta.

iSYS – iTrack Optimize
Solutia iSYS este o platforma ce integreaza functiile de monitorizare, management de flota, planificare, optimizare, executie si verificarea executiei. Prin adaugarea unei infrastructuri de tip Cloud si prin includerea unui modul avansat de optimizare, platforma devine o solutie completa pentru managementul operatiunilor de transport si distributie. Obiectivul principal este simplificarea operatiunilor la nivelul departamentului de planificare. Diferite ajustari se pot face in timp real, in functie de …

Articole similare

Ad