Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou autobuz supraetajat cu podea coborata iese la rampa

Viseon LDD13 este cel mai nou membru al familiei de autobuze si autocare a producatorului german. Vehiculul poate fi configurat pentru o multitudine de aplicatii, oferind in acelasi timp capacitate mare de transport si performante foarte bune la manevrare.


Viseon Bus GmbH si-a extins portofoliul cu un nou produs: autobuzul supraetajat cu podea coborata LDD13, de 12,6 m lungime. Vehiculul are la baza versiunea LDD14, care a fost prezentata oficial la IAA in 2010, dar cu ampatament mai scurt. Acesta, impreuna cu axa portanta articulata, ii confera autobuzului un diametru de bracare scurt, de 20,46 m. In ciuda dimensiunilor impresionante – aproape 13 m lungime si 4 m inaltime – „gigantul compact“ se descurca foarte bine in spatiile stramte si este usor de manevrat in aglomeratia urbana.
Gratie paletei largi de echipari, Viseon LDD13 poate fi configurat pentru o multitudine de aplicatii: transport urban, suburban, trasee turistice. La interior, pe puntea inferioara, operatorul poate alege o versiune cu podea coborata continua, o alta cu platforme si rampe de acces sau o combinatie intre cele doua. In functie de aceasta capacitatea locurilor in picioare poate fi mai mica sau mai mare.

Motor MAN de 400 CP si transmisie automata
Pentru motor, transmisie si axe, Viseon foloseste componente MAN si ZF. Astfel, propulsorul montat vertical este MAN D2066 LOH (EEV), de 10,5 l si 400 CP, avand cuplul maxim de 1.900 Nm la 1.000-1.400 rpm. Cutia de viteze ZF EcoLife transmite puterea de la propulsor la axa motoare, avand un raport cuprins intre 3,36 si 0,62. Axa fata cu suspensie independenta ZF RL75EC asigura confort optim in trafic, fiind folosita si pe spate, pe post de axa portanta. Pentru cea motoare s-a optat pentru ZF AV132.

Articole similare

Ad