Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pregatirea profesionala continua, fara examen

Initiativa Autoritatii Rutiere Romane de a elimina examenul pe care soferii trebuie sa il sustina pentru a dovedi parcurgerea pregatirii profesionale continue (PCP) este binevenita, intrucat scopul acestor cursuri este atins prin instruirea propriu-zisa facuta conducatorilor auto. In plus, in cadrul pregatirii continue, soferul nu este luat practic de la zero, asa cum se presupune ca se intampla in cazul pregatirii profesionale initiale, ci doar se reamintesc niste lucruri sau se puncteaza ultimele noutati legislative.

Pe de alta parte, obligativitatea participarii la cursurile de pregatire continua este mai importanta decat examenul efectiv, asa cum au sustinut in nenumarate randuri si reprezentantii institutelor de formare profesionala, pentru ca tentatia de a „aranja“ examenul este mare, iar in final conducatorul auto nu se alege cu nimic. Pe de alta parte, participarea la cursuri fara „stresul“ examenului este un punct pozitiv in procesul de instruire, mai ales ca soferii merg acolo si pentru binele lor.
Nu in ultimul rand, se elimina toata birocratia care tine de sustinerea unui examen, fiind simplificata procedura eliberarii certificatelor profesionale. Este important insa ca dovada parcurgerii cursurilor de pregatire sa fie facuta in mod corect, in spiritul practicii europene. Pentru ca la noi se cam poate aranja inca orice.

Articole similare

Ad