Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ROCA Industry raportează o creștere de 5,7% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului 2023

ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcții din România, deținut de ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri de 289,5 de milioane de lei în primul semestru al anului 2023. Acest lucru reprezintă o creștere de 5,7% față de aceeași perioadă din 2022. În ciuda unei piețe în contracție temporară, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding a atins 17,9 milioane de lei, cu o marjă EBITDA de 6,2%.

În acest timp, companiile din portofoliul ROCA Industry au reușit să câștige cote semnificative de piață. EVOLOR, producătorul de vopsele și lacuri, recent relansat care tranzitează o perioadă de transformare operațională, a înregistrat o creștere de 21% în vânzări față de aceeași perioadă a anului precedent. ELECTROPLAST, producătorul de cabluri electrice recent inclus în portofoliul holdingului, a raportat o creștere de 11% în volumul vânzărilor din primul semestru.

Holdingul a reușit să-și extindă portofoliul prin strategii de fuziuni și achiziții (M&A). A preluat recent companiile ELECTROPLAST și Iranga Technologijos din Lituania, prin intermediul BICO Industries. De asemenea, ROCA Industry este în discuții avansate pentru achiziționarea Workshop Doors, un important jucător pe piața ușilor de interior din țară.

„Oportunitățile, chiar și în perioade de impredictibilitate economică, vin din reziliență și din consistență. De aceea, rămânem consecvenți în strategia noastră de investiții, de lărgire a piețelor pe care operăm și de infuzie de valoare adăugată la nivelul tuturor activităților holdingului. Am promis trei tranzacții, până acum am finalizat două, iar cea de-a treia este în negocieri avansate. La nivelul echipei, avem un background solid de private equity, o expertiză de M&A consistentă și vom continua să folosim toți acești diferențiatori pentru dezvoltarea holdingului. Ne concentrăm, de asemenea, și pe dezvoltarea unei baze stabile de clienți, care să poată asigura creșterea accelerată în momentul revenirii pieței. Credem că urmează o perioadă cu multe oportunități, iar miza noastră este valorificarea unui număr cât mai mare dintre acestea.”,

a precizat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Pe lângă extinderea pe plan intern, holdingul și-a diversificat activitățile de export către noi piețe externe pentru comercializarea materialelor de construcții, inclusiv în Marea Britanie, Elveția, Moldova și Israel. Principalul obiectiv pentru anul curent vizează majorarea de capital și tranziția de pe piața AeRO către piața principală a Bursei de Valori București.

În ciuda unei încetiniri conjuncturale în sectorul construcțiilor, specialiștii ROCA Industry estimează că situația va continua și în trimestrul trei, sub impactul modificărilor fiscale din sectorul construcțiilor și, implicit, de cererea pentru materiale de construcții, însă va înregistra o creștere accentuată pe termen mai lung în următorii 3-5 ani.

ROCA Industry este un holding industrial care deține un număr de opt companii  – performeri în sectoarele specifice de activitate, precum BICO Industries, producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă, EVOLOR din industria de producție de vopsele și lacuri, DIAL, producător de produse din fir metalic, ECO EURO DOORS, producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, ELECTROPLAST, liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară, precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Articole similare

Ad