Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rodbun extinde producția a doi hibrizi de porumb 100% românești

Compania Rodbun, una dintre cele mai importante companii de agribusiness din România, a stabilit un parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea, având ca obiectiv revitalizarea a doi hibrizi de porumb dezvoltați de două mărci 100% românești, „F376” și „Olt”, în anii 1990 și 1993.

Rodbun va administra formele parentale ale acestor hibrizi și îi va produce la nivel național, extinzându-se pe o suprafață totală de 2.000 de hectare pentru a sprijini promovarea și dezvoltarea durabilă a acestora.

„Piața pentru cei doi hibrizi este în scădere, iar demersul nostru și al partenerilor de la Fundulea este destinat stopării acestui declin. Vorbim de două mărci 100% românești, care au o calitate certă, probată în ani mulți de cultură. Noi vindem acești hibrizi de mult timp, acoperim aproape o jumătate din cota lor de piață.”,

a declarat Octavian Petrescu, director comercial Rodbun.

În contextul unei competiții intense cu companiile multinaționale, Octavian Petrescu a subliniat că demersul Rodbun reflectă consecvența față de valorile fundamentale ale companiei, incluzând susținerea agriculturii și a culturilor românești.

„Suntem convinși că hibrizii și soiurile românești au o calitate comparabilă și, uneori, chiar superioară celor vândute de multinaționale. Diferă doar marketingul. Pentru a impune pe piață o marcă românească trebuie să învingem un marketing abil și agresiv. Or, Rodbun are capacitatea de a asigura continuitatea acestor hibrizi și o cotă de piață decentă, pentru că avem acoperire națională, putem vinde în fiecare sat”.

INCDA Fundulea a creat până acum 28 de hibrizi de porumb, însă nu toți beneficiază de producție de sămânță de cultură.

„Ne-am bucura dacă promovarea tuturor hibrizilor de la Fundulea ar face obiectul atenției fermierilor, pentru că acolo se produce bine și de calitate”,

a adăugat directorul comercial al Rodbun.

Rodbun propune fermierilor care au cultivat și cultivă în prezent „F376” și „Olt”, conform standardelor de calitate, să colaboreze atât în producție, cât și în comercializare, pentru a promova aceste două mărci importante ale geneticii românești.

Articole similare

Ad