Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UTI a prezentat sistemul integrat de taxare Skayo

UTI si IBM au prezentat, la jumatatea lunii trecute, sistemul integrat de taxare automata Skayo. Acesta este deja implementat la Regia de Transport Bucuresti, unde sunt instalate 8.500 de validatoare, la cea din Timisoara, precum si la operatorul privat Antares Transport.
Pe langa sistemul de taxare, Skayo poate veni si cu sistem de localizare a autobuzelor prin GPS, monitorizare video a acestora si numarare automata a calatorilor, informare in statii si in vehicule, management ERP, dispecerat on-line si plata on-line a calatoriei. In plus si cel mai important, cu ajutorul acestui sistem se poate deschide si gestiona un dosar de frauda.

Pentru ca principalul avantaj al sistemului automat de taxare il reprezinta eliminarea fraudei in ran-
dul soferilor si, automat, cresterea incasarilor. „In functie de cat de mare este frauda, amortizarea investitiei se face intr-un timp mai mare sau mai mic“, a explicat Bogdan Ivascu, key account manager business develo-pment department UTI Grup.
Lipsa de predictibilitate in transportul national prin servicii regulate face ca multi operatori sa prefere sa nu investeasca in sistem. Dar, pana la urma, beneficiul principal este controlul propriei activitati, a aratat si Augustin Hagiu, prezent la eveniment. „Fiscalizarea serviciului de transport se impune, dar trebuie gandita o solutie principiala …

Articole similare

Ad